És akkor a polgármester úr összevonta szemöldökét

2014. április 17. 12:49

Vizsoly fura ura a maga suta módján rátenyerelt a lényegre: ő itt kérem a mindenható, még az a szerencse, hogy jóindulatú.

2014. április 17. 12:49
Bazsó Bálint
Jobbegyenes

Ha másra nem, hát arra jó volt a település-vezető összevont szemöldöke, hogy rávilágítson arra a szinte országszerte tapasztalható szomorú jelenségre: itt bizony hosszú évtizedek óta a tanácselnök, a polgármester - éppen hogy hívják - kiskirályt játszhat a saját libalegelőjeként kezelt faluban, hiszen az ő kezében futnak össze a pénzek, a források, ő is osztja szét. És ha Béla rendes ember, akkor nem él ezzel vissza. Csak egy kicsit, elvégre a felelősség óriási, a teher hatalmas, és még csak meg sem becsüli a hálátlan lakosság, felnőhetnének végre őhozzá.

Mert ugyan mindenkinek tiszteletben tartja a véleményét, mindenki élhet demokratikus alapjogával, ünnepelheti a demokrácia ünnepét, de ha nem a pártomra szavazol, elmehetsz te a francba, vagy a szomszéd faluba. És ha Béla nem annyira rendes ember, akkor nemcsak, hogy tudni fogja, hogy egy kicsi faluban ki szavazott a Fideszre, ki a Jobbikra és ki baloldalra, hanem emlékezteti is őket, hogy őtőle segítséget aztán senki ne várjon a jövőben. (...)

Vizsoly fura ura a maga suta módján rátenyerelt a lényegre: ő itt kérem a mindenható, még az a szerencse, hogy jóindulatú. Mert tudjátok meg szeretett, ám mélyen együgyű jobbágyaim, akár haragos is lehetne, ám ősszel még jóvátehetitek hibátok.

Csak jó helyre kell húzni az x-et, és máris kisimul az a szemöldök.Vizsoly fura ura a maga suta módján rátenyerelt a lényegre: ő itt kérem a mindenható, még az a szerencse, hogy jóindulatú. Mert tudjátok meg szeretett, ám mélyen együgyű jobbágyaim, akár haragos is lehetne, ám ősszel még jóvátehetitek hibátok.

Csak jó helyre kell húzni az x-et, és máris kisimul az a szemöldök.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmicica
2014. április 17. 20:52
ócska komcsi tempó, amit ez az ürge csinál
cili
2014. április 17. 17:03
Remélem, Olga megvendégeli ma este ,egy egyenes beszédre....
balbako_
2014. április 17. 14:56
Jaj, jaj! Orbán jobboldali diktatúrája! ( A faszi amúgy libbsi)
Nannyó
2014. április 17. 14:20
Őszintén remélem, hogy az őszi önkorm.választáson is hasonló eredmény születik Vizsolyban és eltakarítják a helyiek ezt a kiskirályt a polgármesteri székből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!