Az európai életet nem a jobboldal fogja elhozni

2014. április 13. 14:24

Mindannyian jobb választási eredményben bíztunk. Őszinte, mély, saját hibáinkat feltáró elemzésre van szükségünk. Európának szüksége van ránk.

2014. április 13. 14:24
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
Mesterhazyattila.hu

„Tudom, hogy a demokratikus ellenzéki koalíció szavazói, aktivistái most csalódottak. Én is az vagyok. Mindannyian jobb választási eredményben bíztunk. Őszinte, mély, saját hibáinkat feltáró elemzésre van szükségünk. Ezzel foglalkoztunk a választmányi ülésen. Nem elégedhetünk meg ugyanis azzal, hogy a jobboldal által uralt sajtóra, a pluralizmus hiányára, a Fidesz pénzügyi fölényére vagy az eltorzított, igazságtalan választási rendszerre hivatkozunk. Ezek olyan adottságok, amelyekkel hosszabb távon is számolnunk kell, ha győzni akarunk, tanulnunk kell az elmúlt hónapokból, a hibákból. 

Mi méltó, európai életet akarunk Magyarországon mindenkinek, és az már látható, hogy ezt nem a jobboldal fogja elhozni. A csalódottság után hétfő hajnalra megérett bennem a dac a még keményebb küzdelemre, mert az igazság a mi oldalunkon van, márpedig az igazság tartósan sehol nem marad ellenzékben. Az a kormány, amelyik nem tudja javítani a többség életkörülményeit, előbb vagy utóbb át kell adja a helyét. A második Orbán-kormány emberek millióit tette szegényebbé, ha a harmadik ugyanezt a politikát folytatja, csak romok maradnak utána.

Most a helyzet úgy hozta, hogy menet közben kell tanulnunk, nincs idő a megállásra: május 25-én az Európai Parlamentbe küld képviselőket az ország, októberben pedig önkormányzati választások lesznek. Mindkettő stratégiai fontosságú, ha legalább valamelyest ki akarjuk egyensúlyozni a jobboldal hazai fölényét, a centrális erőteret. Mindkettőn attól függ a baloldal eredménye, hogy mennyien adják le  az országgyűlési választásokon ránk voksolt 1.250.000 szavazóból a szavazatukat.

Jó jel, hogy pillanatok alatt összejött az induláshoz szükséges több tízezer aláírás, tehát az MSZP szimpatizánsai nem omlottak össze, sőt, még elszántabban akarnak bizonyítani. Köszönet érte!

Európának szüksége van ránk. Európában a helyünk, s az Európai Uniónak balra kell indulnia: ott jut célba. Minél előbb, annál jobb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2014. április 14. 11:21
"Európának szüksége van ránk. Európában a helyünk, s az Európai Uniónak balra kell indulnia: ott jut célba. Minél előbb, annál jobb.” Ez már megint micsoda dőre kijelentés? Európának senkire nincs szüksége, csak jópáran ahhoz ragaszkodnak, hogy el kell férjünk benne, békében.Az EU sem azonos Európával, a célja pedig? Csak gondolom, hogy ott is az erősebb kutya vacsorál. Viszont, hamár megszemélyesítjük, akkor inkább az jellemző Európára, hogy elege lett az erőszakból, a vezényszavakból, a masírozásból és a jobbra át, majd balra át-ot kikiáltókból. Különben pedig gratulálni szeretnék MA-nak az általam alacsonyabbra saccolt támogatottsághoz. Óvatos becsléseim szerint a ténylegesen kialakuló, friss és európai mértékhez igazodó ifjú baloldal elől szipkázzák el a légteret, mindhalálig immár.
DFK
2014. április 14. 10:55
Attis, a kecske már megvolt?
Csigorin
2014. április 14. 10:13
A tengerimalaccal atlagban nyolcszor kell megismetelni egy kiserletet hogy megertse. Ti ugy latom sokkal hulyebbek vagytok.
balbako_
2014. április 14. 09:16
Maradjunk annyiban az európai életet ti vittétek el (nézegessétek milyen kondíciókkal adta át az országot az I.Orbán kormány), hogy te is értsd elkúrtátok nem kicsit, nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!