Tíz perc szünet

2014. március 29. 08:25

Magyarország gazdag ajándékot kapott, a római kor egyik leggyönyörűbb ezüsthagyatékából szerzett vissza a kormány hét darabot.

2014. március 29. 08:25
Seszták Ágnes
MNO

„Szerda délután Orbán Viktor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a magyar kormány visszavásárolt hét darabot a Seuso-kincsekből. A római Seusónak – aki a Balaton környékén lakott – készült a páratlan ezüst edénykészlet. A kincsek sorsa fordulatos, kalandos és nehezen rekonstruálható. A visszavásárlásra több kormány próbálkozása fulladt kudarcba, mert nem ismerték el Magyarország tulajdonosi jogát, és a kikiáltási ár is magas volt. Most hazatért belőle hét gyönyörű darab, és a gesztus, hogy Anglia kiengedte az országból, jelzi, újabb tárgyak vásárlására nyílhat lehetőségünk. Az értük adott tizenötmillió eurón kirobbant az internetes vita, és a riportereket is főképpen az ár izgatta. Magyarországon pénzről és árról vitatkozni álságos kötelesség. Az internetes fórumozók egyik része az összeget szétosztotta volna a szegények között, mások megetették volna belőle az éhező gyerekeket. Azon túl, hogy ez komolytalanság, hiszen senki nem gondolja, hogy a Blahán sorban állók a lencsefőzelék mellé kapnak még ötezer forintot, és ezzel vége a szegénységnek. Ugyanakkor kell hogy legyen a pénz mellett, alatt és mögött is valami. Az ajándék nemes volta, a gesztus.

Magyarország gazdag ajándékot kapott, a római kor egyik leggyönyörűbb ezüsthagyatékából szerzett vissza a kormány hét darabot. Itt elsősorban nem a pénz játssza a főszerepet, hanem azok a szépséges tárgyak, amelyeket az Országházban fognak kiállítani, hogy később a múzeumi negyed legszebb darabjaiként vonzzák ide a látogatókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya1
2014. március 29. 21:40
Ágika drága! Ha te valódi újságíró lennél és nem egy Orbán seggét nyaló tündibündi akkor megkérdeznéd kedvenc kormányfődtől, hogy még is ki volt az eladó akitől a kormány megvette az adófizetők pénzéből ezeket az ezüst tárgyakat. De hát Ágika drága te mint a volt KISZ KB lapjának újságírója......
berzsian56
2014. március 29. 12:44
Mindez ,akár igaz is lehetne, ha nem ismerném a történet előzményeit. Azt a sok szerencsétlenkedést, amit a magyar kormányok ebben a perben elkövettek./ Koszorús ügyvéd Úr működése az amerikai perben/ Több tízmilliónyi pénzt költöttek, hiteltelen roma tanuk utaztatására Amerikába. Azután véletlenül megsemmisült az a laboratóriumi vizsgálat eredménye, ami egy földmintával igazolta volna, a kincs magyarországi eredetét. A történetből fílmet akartak forgatni, de ezt valakik leállították. Megjelent egy könyv , ami messze nem arról szól amiről kellene. Szóval, valakiknek érdekében állt elkenni a dolgokat. Sajnos, az igazságot már sosem lesz módunkban megtudni. Valakik gondoskodtak róla, hogy ez ezerszer, ezeregyedszer se legyen másképp. Csak, ahogy lenni szokott.
Senye Péter
2014. március 29. 11:16
Virtuális országgyarapítás.
kjkj945
2014. március 29. 08:48
""" Azt ígérik, megszűnik a megosztottság, béke száll az országra, amibe csúnyán belezavar Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció demokratikus elnöke, aki durván fenyegetőzik, és demokratához méltatlanul ígérgeti, micsoda megtorlások veszik itt kezdetüket, ha Ők jönnek vissza a hatalomba. A csúcson az a politikus járt, aki nem bajlódott a számokkal, hanem győzelem esetére beígérte a német fizetéseket. A választások közeledtével minden párt igyekszik emelkedett hangot megütni, de az üzenetek alján mindig anyagi megfontolások vannak. Azok nagyrészt arról szólnak, hogy kinek mennyi pénzt adnak, ki mennyit kap az új elosztásból, kik az új kedvezményezettek. Emlékszünk még arra a választási jelszóra, hogy: Több pénzt az embereknek! ""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!