Polkorrekt átnevelőtábor

2014. március 20. 12:30

Aki fontosnak tartja a hoffmannrózsista állami nyomulás elleni fellépést a közoktatásban, az legalább ennyire vegye komolyan hamis ellentétét, a genderista nyomulást is.

2014. március 20. 12:30
Seres László
Seres László
hvg.hu

„A radikális ökopolitikai filozófia és a radikális iszlám mellett a radikális genderideológia is a társadalommérnökösködő, államilag egyenlősítő, az egyént tagadó, mások gondolatait, viselkedését, öltözködését, fogyasztási szokásait megszabni vágyó szellemi fasizmus megnyilvánulása. Különös ismertetőjele még az Egyedül Lehetséges Világnézet ismeretéből következő kérlelhetetlen felsőbbrendűség, a mások patriar matriarchális módon történő kioktatása, az ideológia "tudományos" mázba bújtatása.

Szigeti Vera és a petíció közel 500 aláírója egyelőre csak polkorrekt átnevelőtáborba küldene, és női kvótával sújtana komplett szerkesztőségeket, de ha következetesek, és maradnak a John Money vagy annak még súlyosabb követője, Judith Butler által megjelölt úton, akkor nincs megállás: harcolni kell a nemek, pontosabban a nemek közti különbségek ellen. A nemi különbségek ugyanis társadalmi konstrukciók csupán, az evolúció, a biológiai nem pedig annyira jelentéktelen genetikai apróság, hogy simán hanyagolható. Szegény Beauvoir: »Az ember nem születik nőnek, hanem azzá válik« – hirdette, mielőtt láthatta volna, mit csinálnak belőle ezek a kvázifeministák.

Mert azt azért lássuk: a nők és férfiak egyenrangú, egyenjogú szabadságát, individualitását és méltóságát hirdető feminizmusnak az égvilágon semmi köze a gender mainstreaming kirekesztő, totalitárius őrületéhez. Magyarországon is micsoda leépülést jelent ez a petíciónyi megnyilvánulás, mondjuk a rendszerváltáskor a Feminista Hálózatba tömörült bátor, szabadságszerető lányok tiszta világlátásához képest. Természetes, hogy az évszázados nemi sztereotípiák károsak (Beauvoir erre gondolt), valóban botrányos a kislányok korai szexualizálása, és jó lenne, ha megtisztulna a közélet a bántalmazástól, családi erőszaktól, pedofíliától, szexista, buzizó beszólásoktól – de amit a genderfasiszták akarnak, az valami teljesen más. (...)

Aki tehát fontosnak tartja a hoffmannrózsista állami nyomulás elleni fellépést a közoktatásban, az legalább ennyire vegye komolyan hamis ellentétét, a közeljövőben várható genderista nyomulást is, hiszen az is ugyanúgy hatalmi eszközökkel akarja saját ideológiáját a gyerekekre kényszeríteni. Bizony kétfrontos harcra van szükség: aki elítéli a hoffmannrózsizmust, az nem védheti az átnevelőtáboros genderizmust sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2014. március 21. 00:42
...az azért jó vicc, hogy a petíciót aláirta egy Genderné nevű nő is /valahol a 14.old.táján/
Akitlosz
2014. március 20. 23:16
Hadd döntse már el az a gyerek maga, ha felnőtt, hogy milyen nemű akar lenni! :-)
brabant89
2014. március 20. 17:07
Ha esetleg valaki kíváncsi arra, mire reagált Seres, és nem találta meg, annak itt van: Ez a Magyar Narancs cikk, amely a radikálfeministáknál kiverte a biztosítékot: http://magyarnarancs.hu/narancsszem/10-lolita-88979 Erre válaszul írták a radikálfeministák az alábbi petíciót (amiből Seres idézett): http://www.peticiok.com/pedofiliamentes_magyar_narancsot Ezen az oldalon a közlemények fül alatt megtalálható a Magyar Narancs ügyvédjének a felszólítása, hogy távolítsák el a petíciót (mivel abban pedofíliával - súlyos bűncselekménnyel - vádolják a Magyar Narancsot)
betamás89
2014. március 20. 16:30
A "társadalommérnökösködő, államilag egyenlősítő, az egyént tagadó, mások gondolatait, viselkedését, öltözködését, fogyasztási szokásait megszabni vágyó szellemi fasizmus"-ra én is láttam egy példát az "állatvédelem" terén Németországban. Egy kutyadolajdonosnőnek térdoperáción kellett résztvenni és ez idő alatt nem volt ki gondját viselje a kutyájának, igy beadta pár napra egy állatmenhelyre - hitte ő. Az állatmenhelyen aláirattak vele egy papirt, amelyről ő azt hitte, az ideiglenes gondozásra vonatkozik. Az irat egy részét ugyanis eltakarták, ő pedig aláirta, mint utóbb kiderült az állat vágleges elidegenitésére vonatkozó szerződés. Az ő állapotában ugyanis a műtétje járt a fejében és nem az, hogy pont az állatmenhely akarja őt becsapni. Mi volt azonban a megtévesztés oka ? Amikor megtudtam, azt hittem, hanyat esek. Az állatmenhely feltette a honlapjára az állat képét és melléje egy szöveget, amelyben azt állitjág, hogy a kutyának aktiv lénye van és a volt gazdája nem ennek megfelelően foglalkozott vele ...Ugyanazon a menhelyen tanuja voltam egy hasonló esetnek, amikor egy nő rimánkodott az alkalmazottnak, hogy adják neki az egyik kutyát, legalább sétáltatni, mert az az ő kutyája, rá se bagóztak, szó nélkül a nő szeme láttára odaadták másnak, hogy vigye sétálni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!