„Eszterbauer Borászat
100% kadarka, tartályban erjesztve és érlelve. Illata aránylag visszafogott, élénk savai mellett jelentős az alkoholtartalma is. Az édes piros bogyós gyümölcsök - málna, cseresznye – mellett kis ananász is érezhető. A 3 napos héjon áztatásnak köszönhetően utóíze kesernyésbe fordul. 4p-
Göndöcs Lajos
50% kékfrankos, 20% zweigelt, 15% kadarka, 15% cabernet sauvignon. Édes piros bogyós gyümölcsök uralják az illatot. Kifejezetten élénk savai vannak, amelyek kellően lendületessé teszik. Ízében is piros bogyós gyümölcsök dominálnak: málna, szamóca és meggy. 4p+
Heimann Családi Birtok
80% kadarka, 10% kékfrankos, 10% merlot, 2 hónapig hordóban érlelve. Picit mintha még mozgott volna a bor. Kellemesen fanyar, piros bogyós gyümölcsös karakter, cseresznye, ribizli, meggy, szamóca. 4p
Herr Pince
60% kékfrankos, 20% kadarka, 20% cabernet sauvignon október végén szüretelve, másfél napig áztatva, a kékfrankos tartályban, a kadarka és a cabernet sauvignon hordóban erjesztve vadélesztővel. Diszkrét, visszafogott málnás illat, szép egyensúly, citrusos, cseresznyés ízvilág, némi fűszer, finom cseresség jellemzi. 5p”