A SEM több szempontból is rendhagyó párt

2014. március 10. 15:19

Az egytémás jelzővel kicsit vitatkoznánk. A sporton, illetve az egészséges életmódon keresztül ugyanis több olyan téma is megközelíthető, amellyel a jövőben aktívan kívánunk foglalkozni. Interjú.

2014. március 10. 15:19
Kovács András
Kovács András
Cink

Cink: Nem érzik azt, hogy a sportmániás Fidesz-kormány mellett nem marad levegő egy egytémás sportpártnak? Ha nem, miért nem?

Kovács András: Nem. Az egytémás jelzővel kicsit vitatkoznánk. A sporton, illetve az egészséges életmódon keresztül ugyanis több olyan téma is megközelíthető, amellyel a jövőben aktívan kívánunk foglalkozni. Ha pusztán a felsorolás szintjén maradunk, az oktatási és gyereknevelési kérdésektől kezdve a magyar egészségügy évtizedes problémáin át a környezetvédelemig bezárólag számos olyan terület létezik, amelynek kapcsán hallatni szeretnénk szavunkat.

De koncentráljunk csak a sportra! A jelenlegi sportfinanszírozási rendszer, illetve a kormány sportpolitikájának legnagyobb hibája az aránytalanság. Ennek egyik példája a sokat kritizált stadionépítési program. Ezt egyébként alapvetően nem tartjuk elhibázott iránynak, hiszen 40 évvel ezelőtt volt utoljára ehhez fogható fejlesztés, de mértékét már messze eltúlzottnak gondoljuk. Egy stadion árából ugyanis tucatnyi iskolai tornaterem építhető, ezekre a létesítményekre pedig jóval nagyobb szükség van. Ugyanez az aránytalanság érhető tetten a látványsportok finanszírozásának tekintetében is, miközben a százezreket megmozgató diák és egyetemi sportkörök, a kisegyesületek és a helyi közösségek szabadidős sporttevékenységének támogatására alig, vagy egyáltalán nem jut forrás.

Cink: Miért 2018-as feliratokkal kampányolnak 2014-ben? Ha ennyire nem hisznek a siker lehetőségében, mi fog változni 2018-ra?

Kovács András: A Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (SEM) alapításakor elsődleges célként azt tűztük ki magunk elé, hogy 2018-ra érjük el azt az ismertségi és szervezettségi szintet, amelynek birtokában igazi eséllyel pályázhatunk parlamenti mandátumokra. A 2018-as szám ezért szerepel arculati elemeinken. A 2014-es választásokat, ha nem is főpróbának, de mindenképpen remek lehetőségnek tartjuk arra, hogy bemutatkozzunk, és megalapozzuk hosszú távú jelenlétünket a magyar közéletben.

A jelöltállítás sikere azonban messze túlszárnyalta előzetes várakozásainkat. Közel 50 ezer ember tisztelt meg bennünket aláírásával, 18 megyében és Budapesten is lesznek jelöltjeink, amire alapozva már nem tűnik lehetetlennek, hogy akár az egyszázalékos küszöböt is átlépjük. Ugyan ez az eredmény még nem jelent mandátumot, de jelezné, hogy igény van ránk, és biztos alapot szolgáltatna jövőbeni erőfeszítéseinkhez.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiddush Hashem
2014. március 12. 08:54
Leesett az ékezet? SEM= SÉM Noé legidősebb fia, Sém, a szemiták legendabeli őse. A tudatalatti erős!
geraz51
2014. március 10. 17:22
Szily!Sportmániás a kurva anyád! Más a mánia és más a sportolásra és egészséges életre való nevelés és azok biztosítása.
kjkj945
2014. március 10. 15:46
Lustaság -- fél egészség! Tisztaság -- fél egészség! De a kettő nem ad ki egy egészet! A SEM cinkelt lapokkal játszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!