Én magyarságomat soha nem fedtem

2014. március 19. 11:17

Munkásságom jó részének tárgya nem is szülőhazám történelme volt. Mindennek tudatában mélyen megdöbbentett és szívem mélyén megrázott a most nekem adott Széchenyi-nagydíj.

2014. március 19. 11:17
John Lukacs
NOL

„Majd hatvannyolc esztendeje immár, hogy elmenekültem Magyarországról, mert akkor már láttam, hogy egy új orosz és kommunista zsarnokság küszöbén álltunk. Azóta történészi és irodalmi munkásságom külföldön történt, angol nyelven írtam. Sőt munkásságom jó részének tárgya nem is szülőhazám történelme volt.

Mindennek tudatában mélyen megdöbbentett és szívem mélyén megrázott a most nekem adott Széchenyi-nagydíj. Én magyarságomat soha nem fedtem, de soha sem hittem, hogy valamikor nekem oly számos magyar olvasóm lenne. De mégis: a mai napig könyveim több mint fele kitűnő magyar fordításban is megjelent. Nem múló és mély köszönetem mindezért magyar kiadóimnak és magyar barátaimnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. március 19. 17:16
Professzor úr! Minden becsülés kijár Önnek, főleg, mert nem divatokat követett, de töretlenül az örök, megkérdőjelezhetetlen emberi értékek mellett kötelezte el magát. Talán megszólalhatott volna időnként, amikor a magyarokat, Magyarországot, a magyarok kormányát, vezetőit igaztalanul bántották, gyalázták. Most legutóbb a német megszállási mizéria kapcsán szívesen olvastam volna az Ön véleményét, ám annak idején Charles Gati politikai "elemzéseinek" kritikáit is. Sok szép napot, békességet!
kjkj945
2014. március 19. 16:20
"" John Lukacs: Én magyarságomat soha nem fedtem" le rendesen hogy izraelt tartja hazájának és hunraelt akar csinálni az országból.
Man dinner
2014. március 19. 16:14
Örömteli hír. Igaz, az a mondat, hogy: "Én magyarságomat soha nem fedtem...", értelmezhetetlen. Feledtem lett volna helyesen.
mustarharmas
2014. március 19. 14:57
Legalább ne a nol-ban jelentetné meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!