A legalizáció nem egészségügyi vita, hanem társadalmi érdek

2014. március 02. 10:23

A marihuána fogyasztás elleni rendőri fellépés teljesen irracionális.

2014. március 02. 10:23
Istvánffy András
VS

„Három hónappal ezelőtt a belvárosi NAV iroda előtt jelképesen befizettem 1 gramm fű jelenlegi feketepiaci ára után az áfát, majd polgári engedetlenségként nyilvánosan, kamerák előtt elszívtam egy füves cigarettát.

A 4K! szerint így működne normálisan a magyar társadalom: a marihuána legálisan, szabályozott módon termeszthető és vásárolható lenne. Az állam megkapná utána az őt illető adókat, a fogyasztó pedig rendezett körülmények között, ellenőrzött minőségű terméket vásárolhatna.

Magyarország még nem így működik. A cigaretta elszívása után a demonstrációt biztosító rendőrök azonnal előállítottak. A társadalomra súlyos veszélyt jelentő letüdőzésért bevittek a kapitányságra, majd onnan bilincsben átvittek a Gyorskocsi utcába, leletet venni.

A marihuána fogyasztás elleni rendőri fellépés teljesen irracionális. A fogyasztók azzal, hogy bevisznek egy tudatmódosító szert a szervezetükbe, nem okoznak kárt a társadalomnak, mégis bilincs kattan a kezükön. Ha következetesen végigvinnénk ezt a perverz logikát, akkor az egészségügyi rendszert megterhelő alkoholistákat és dohányosokat rendőrökkel kéne levadászni, amikor kikérnek egy felest a kocsmában, vagy rágyújtanak az utcán.

Ma Magyarországon a rendőrség és az igazságszolgáltatás a kapacitásait nem valódi bűnözők üldözésére, hanem hétköznapi emberek vegzálására fordítja, ha azok nem az államilag támogatott alkohollal, hanem marihuánával kapcsolódnak ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. március 03. 01:12
S milyen jól tették a rendőrök! Egyetlen hétköznapi embert, sőt másmilyent sem ismerek, aki marihuánát fogyasztana. Mindebből azt szűröm le, hogy semmiféle hétköznapi, normális ember nem él ilyen szerrel. Akik meg élnek, mint ez a pacák mivel ugyan nem hétköznapiak meg is érdemlik, ha megtanítják őket viselkedni. Erre a szerre messze nincsen széleskörű társadalmi igény, a cigarettára és az alkoholra viszont van. S többség dönt ugye. Ha legális lenne ez a szer, akkor hányan fogyasztanák? Na ilyen kevés emberért nem szabad legalizálni.
Wagner Hopkins
2014. március 02. 22:10
Aki ilyen rusnya féreg, nem csoda, hogy pótszerekhez folyamodik. Ennek szerelemből csókot a büdös életbe nem ad senki, még a Szanyi se.
szabadhajdu
2014. március 02. 19:14
A marihuána fogyasztása első lépés a heroinhoz.
lacipaci
2014. március 02. 18:57
2014. január 10. délután általános szondáztatás Sopronban, ugyanaznap este egy piás mariskás fazon karambollal megöl egy 20 éves kislányt belterületen. Biztos, hogy kell legalizálni a drogot ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!