Mi maradunk

2014. március 14. 15:18

Csak mi maradunk meg neked, te átokverte, borzalmas és gyönyörű Magyarország. Mi, utolsó percig hűséges, hontalan fiaid.

2014. március 14. 15:18
Buják Attila
Amerikai Népszava

Hogy ha így megy tovább, a kétharmad újra összeáll? Azért tudom becsülni a szűkecskén összegyűlteket. Vesztett ügy mellett nyílt színen hitet tenni minden racionális megfontolás ellenében, igen, igazi hősiesség. Csak ez lehet a jövő záloga. De ezt csak úgy vigaszul mormolom, merengve, mert valójában mindenem fáj. A derekam, a lábam a cipőben, a lelkem. A reménykedő fényevők pedig várnak… Mire? Hogy érkezik valaki, aki hajlandó megszervezni őket? Aki elmondja, lehetne másképp, békén is élni? Olyan országban, ahol nem akarják az utolsó centiliterig kiszorítani belőled a levegőt? Ahol születnek egyszer gerinces politikusok is, akik megtalálják helyetted is a szavakat?

A fájdalom szavait, az emigránsokét, a munkanélküliekét, a lesöpört értelmiségiekét. Mondják: a mai »mérsékelt válság« az Orbániznus ideális terepe. Kétféle kifutása van. Vagy helyreáll a világ rendje, Európa megindul felfelé, Magyarország kezd végletesen leszakadni, annyira, hogy ezt már lakói sem tűrhetik. A másik diagnózis, hogy a túltervezett Orbáni állam megroppan, és a nyakunkba dől. Mindenki menekül. Legelöl épp ő, Lőrinc, az aranygazda, nyakában a széfjével. Nyomában Viktor a kulák, az összes rablott aranyláncaival. Csak mi maradunk meg neked, te átokverte, borzalmas és gyönyörű Magyarország. Mi, utolsó percig hűséges, hontalan fiaid.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KEZDŐ
2014. március 15. 10:03
Ennek az átokverte szép Országnak a legnagyobb baja a velejéig romlott baloldal néven szereplő alávaló tolvaj banda!
imres
2014. március 15. 09:14
Könnybelábadt a szemem. Ez annyira hülye, hogy már nekem fáj.
David Karúszó
2014. március 15. 08:56
"Csak mi maradunk meg neked, te átokverte, borzalmas és gyönyörű Magyarország. Mi, utolsó percig hűséges, hontalan fiaid." Ez kb. olyan mondat, mint amit egy amerikai tábornok mondott a vietnami háború után nem sokkal: "Le kellett rombolnunk a falut, hogy megmentsük." Ezek tök komolyan veszik a saját hülyeségüket.
berzsian56
2014. március 15. 08:56
Kosztolányi Édes Annájának első sorai ezt a történetet a sebtében repülőgéppel menekülő Kun Bélával írják le, aki a rablott órákat és aranyláncokat igyekszik a zsebébe tömni, amiből kiszóródik néhány a Vérmező felett. Ugye mennyivel valószerübb, hitelesebb ez a történet? Ha már mindenképpen ki akarod csavarni ezt a történetet, legalább ne dőlj bele a saját késedbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!