Őszöd: kitakart manipuláció

2014. február 24. 10:00

Milyen titkosszolgálat az, amelyik szelektál a releváns iratok között, ha már egyáltalán úgy dönt, hetekkel a választások előtt kvázi állást foglal?

2014. február 24. 10:00
Seres László
Seres László
hvg.hu

„Pintér Sándor elkúrta. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit ő csinált. Két és fél évvel azután, hogy kijelentik, a BM bizony nem hoz semmit nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban, mivel »nem hajlandó részt venni egyetlen párt belső harcában sem«, különben is, »a 2010-es választásokkal véget ért az a korszak, amikor a titkosszolgálatokat politikai célokra lehetett felhasználni«, szóval mindezek után a belügyminiszter alá tartozó Alkotmányvédelmi Hivatal halkan közzétesz két dokumentumot, hogy végre mindenki megtudja az igazságot az őszödi szivárogtatásról.

Választási kampány közepén. És ugye hogy véget ért az a korszak. A lakájmédia ért a szóból, és egyből tényként értelmez: "Gyurcsányék szivárogtattak". Ami egyébként, ettől teljesen függetlenül, még igaz is lehet. De abszolúte nem következik ennek a két doksinak a kontextusából. (...)

Milyen titkosszolgálat az, amelyik szelektál a releváns iratok között, ha már egyáltalán úgy dönt, hetekkel a választások előtt kvázi állást foglal? Ráadásul annak a politikai kalandornak a teóriáira épít, akinek az agyához, lelkéhez közel sem férkőzött, és meglepetésként érte a célszemély bolíviai kiruccanása? Az Alkotmányvédelmi Hivatal olyan eszközhöz folyamodott most, ami csak a »köztévé« és a Kossuth rádió hírügyi manipulációihoz hasonlítható. Pintér Sándor pedig remélhetőleg ír majd kibaszott jó könyveket a modern magyar jobboldalról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. február 24. 18:30
Honnan tudod te vörösszemét,hogy milyen a titkos szolgálat?Te is beépitett seggfej vagy,mint az Acsádi firkász haverod?
catalina9
2014. február 24. 17:56
Pinter68 2014. február 24. 16:00 Kedves Denia, egyszer jussanak már el odáig, hogy legalább a kételkedés szikráját tartsák meg maguknak a jobboldali és közmédiában megjelentetett "tények" kapcsán. Legalább addig, amíg jogerős ítélet nem születik egy ügyben. Már ha egyáltalán eljut odáig egy ügy." Ezzel inkább a ballibákhoz forduljon! 2013. október 10. reggel az Egyenes Beszédben Kálmán Olga Karácsony Gergellyel beszélt a bajai választásról. K. Olga azt mondta, hogy a bíróság kampánycsendsértést állapított meg és nem választási csalást, és nem állapította meg, hogy ebben a Fidesz lenne vétkes. Szóval se CSALÁS, se FIDESZ. Erre K. Gergely előadta, hogy kampánycsendsértést a köznyelv választási csalásnak nevezi, a tettes Lungó Drom pedig a Fidesz „szövetségese” nehogy már olyan országban éljünk, ahol nem lehet kijelenteni ezek után, hogy Fidesz elcsalta a választást. Kálmán Olga helyeskedve pislogott, ahogy mostanában szokott. Ezek után nem csodálkozhatnak a ballibák, ha a Tavares jelentéssel kapcsolatban Tabajdi, Göncz, Herczog Edit tevékenységét HAZAÁRULÁSNAK, Mesterházyék, Bajnaiék, Gyurcsányék videózását HAMISÍTÁSNAK, a fóti szállítgatást VÁLASZTÁSI CSALÁSNAK emlegeti a köznyelv. Együttesen HAZAÁRULÓ, HAMISÍTÓ, VÁLASZTÁSI CSALÓ ballibák!!!... mondja a köznyelv.
Agricola
2014. február 24. 16:20
"A kérdés az: hogyan működnek a titkosszolgálatok ebben az országban?" Úgy mint más országokban: Emberek működtetik és nem a Mindenható! Hely nem így volt hajdanában, amikor Rákosi és Gerő álltak az ország élén! Ők pontosan, kristálytisztán tudták, és kétséget kizáróan bizonyítani is tudták, hogy Raoul Wallenberget, aki zsidók ezreit mentette meg, a a két világháború közti Zsidó Tanács tagjai gyilkolták meg, akik kollaboráltak a Gestapo-val, tehát kvázi fasiszták voltak. Rákosi és Gerő Ernő mindketten zsidó emberek, a szovjet megszállók által helytartóként a legmagasabb pozíciókban szolgálták a megszállókat. Gerő Ernő Rákosihoz írott feljegyzésében 1953. március 1-jén: "A kihallgatások anyagából világos, hogy a két világháború közti Zsidó Tanács tagjai valamennyien Gestapo ügynökök voltak. (…) A tárgyaláson majd ki fog derülni, hogy nem antiszemitizmusért tartóztattuk le őket, hanem mert Gestapo ügynökként a szegény zsidók gyilkosai és amerikai imperialista kémek." Gerő elgondolásából eredt az a fantazmagória is, hogy (a szovjetek által 1945-ben elhurcolt) Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők". (Wikipédia)
Wagner Hopkins
2014. február 24. 15:00
Tiszta cigány az un baloldal. Nem hiába cigány-jiddis eredetű a komplett magyar tolvajnyelv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!