Negyedszerre sem sikerült átláthatóvá tenni az ügynökmúltat

2014. február 13. 11:36

Az alkotmányügyi bizottság Schiffer András állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát nem vette tárgysorozatba. A negyedszer próbálkozó Schiffer azt szerette volna megtudni, hogy most „amikor a választók szemébe kell nézni egy kampányban” meri-e vállalni a Fidesz-KDNP az elutasítást.

2014. február 13. 11:36

Az ellenzéki politikus csütörtökön ezt annak kapcsán mondta az MTI-nek, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba a képviselő által benyújtott, az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot. A testület ugyanígy döntött a képviselő két párttársával közösen benyújtott, az egyes törvényeknek a devizahitel-csapda elkerüléséhez, valamint a devizahitel-csapdában lévők megsegítéséhez szükséges módosításáról szóló törvényjavaslatról is.

Schiffer András azt mondta, azt szerette volna megtudni, hogy most „amikor a választók szemébe kell nézni egy kampányban”, meri-e vállalni a Fidesz-KDNP, hogy miattuk nem lehet nyilvános az állambiztonsági múlt. Hogy miattuk nem lehet megismerni, hogy a túlélő állambiztonsági hálózatok hogyan vettek részt az állami vagyon széthordásában az 1990-es évek elején – fogalmazott.

A másik javaslatról közölte, abban azt kezdeményezte, hogy ne lehessen közjegyzői okirattal – bírói jogvédelem nélkül - családokat kilakoltatni. Szerinte Fidesz ebben az esetben is a behajtó cégek oldalára állt, és ha rajta múlik, akkor a kilakoltatási moratórium áprilisi lejárta után is lehet közjegyzői okirat alapján utcára tenni családokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapsihapsi
2014. február 13. 12:16
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! elszámolás... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! szavazz a fideszre! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
bookmark
2014. február 13. 12:13
Érdekes, hogy senki nem dudált amikor Schiffer beszélt.
kukagyerek
2014. február 13. 11:51
Amíg a pökhendi, jobb-bolsi narancsseggűek lesznek hatalmon, addig ez így lesz
Fahrenheit 451
2014. február 13. 11:48
Kínai zászló alatt végképp lefutott a kommunisták felelősségre vonása - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Flag_of_the_People%27s_Republic_of_China.svg/800px-Flag_of_the_People%27s_Republic_of_China.svg.png Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök Pintér Sándor - MSZMP titkár Hende Csaba – MSZMP tag Gógl Árpád - MSZMP tag Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnöke Mikola István - MSZMP-tag, Hazafias Népfront elnöke Schmitt Pál – MSZMP-tag, miniszterhelyettesi rangban Mádl Ferenc MSZMP Hazafias Népfront, elnök Szűrös Mátyás - MSZMP KB titkár Pozsgai Imre - MSZMP KB tag Kövér László - KISZ titkár, és MSZMP Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt) Orbán Viktor; - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, gimnáziumi, majd egyetemi kollégiumi "KISZ titkár" Varga Mihály - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, "KISZ titkár" Rogán Antal - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, "KISZ titkár" Deutsch Tamás - A Kommunista Ifjúsági Szövetség tisztségviselője, "KISZ titkár" Ligetvári Ferenc - MSZMP tag Chikán Attila - MSZMP tag Boross Péter – MSZMP tag Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag Harrach Péter – MSZMP-tag Balogh Gyula – MSZMP-tag Fónagy János - MSZMP tag Vonza András - MSZMP tag Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag, első fordításai pl. Jurij Guszev: A szocialista forradalom korának irodalma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!