Egy tenni akaró baloldali motivációja

2014. február 12. 15:34

Mi úgy vagyunk baloldaliak, mint Jean-Luc Melanchon, aki századmagával tört be a Moody's párizsi irodájába 2011-ben.

2014. február 12. 15:34
Langer Ármin
Van kire szavazni

Erre vágja rá az átszellemült ATV-néző, hogy ez önmagában még nem indok, hiszen van MSZP, E14, DK, összefogás meg anyámtyúkja. Úgyhogy ki kell fejtenem az előbbi választ: aktívan szeretnék részt venni a magyarországi autentikus baloldal létrehozásában.

Tudniillik éppen ebben az összefogósdis reakcióban rejlik a probléma: ezek köszönőviszonyban sincsenek a baloldalisággal, több szempontból sem. Amíg az összefogósdisok szolgai módon bálványozzák a hitelminősítőket, rendületlenül kritizálják a bankadót, a jobboldali-konzervatívok nyakába varrják a Jobbikot, támogatják a katonai beavatkozásokat, asszisztálva a nagyhatalmak birodalmi játékaihoz, a nagytőkét részesítik előnyben a kis- és középvállakozásokkal szemben, addig miről beszélünk?

Mi úgy vagyunk baloldaliak, mint Jean-Luc Melanchon, aki századmagával tört be a Moody's párizsi irodájába 2011-ben; mint a német szocdem tartományi miniszterek, akik Orbánnál is élesebben nyírbálják a bankok jogait; mint Alexisz Ciprasz, aki szerint egyértelmű, hogy a szélsőjobb térnyerése a liberális »szabad piacnak«köszönhető; mint a holland baloldali pártok, akik tömegeket visznek utcára a háborúk ellen; vagy mint Ed Miliband, aki a brit Munkáspártot a kisvállakozók pártjaként definiálja.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2014. február 12. 21:54
"Mi úgy vagyunk baloldaliak, mint Jean-Luc Melanchon, aki századmagával tört be a Moody's párizsi irodájába 2011-ben; mint a német szocdem tartományi miniszterek, akik Orbánnál is élesebben nyírbálják a bankok jogait; mint Alexisz Ciprasz, aki szerint egyértelmű, hogy a szélsőjobb térnyerése a liberális »szabad piacnak«köszönhető; mint a holland baloldali pártok, akik tömegeket visznek utcára a háborúk ellen; vagy mint Ed Miliband, aki a brit Munkáspártot a kisvállakozók pártjaként definiálja." haat, ez eleg csalodast kelto...Melenchon es Tsipras es ez utobbiak hivei gyulolik az Ed Milliband-fele jobboldali szocialdemokratakat, de mindegy, ezek a partok (Die Linke, Front de Gauche, Syriza), a mainstream szocdem partok ELLEN, azok jobbratolodasa miatt jöttek letre. jo reggelt. ha mar most a jobboldali, neoliberalis "regi szocdem" partokat tartjatok mintanak, hol lesztek par ev mulva...
nagykutya
2014. február 12. 21:36
Igen, ez is a megújulás egyik fajtája: "Jean-Luc Mélenchon is a socialist republican and historical materialist, inspired primarily by Jean Jaurès (the founder of French republican socialism) and employing Marxian analysis to understand the crisis of market capitalism." Különben megvan az uj baloldal = FIDESZ és az új jobboldal = JOBBIK. Nincs rátok szükség. Mehetek. Róhat komcsik.
nagykutya
2014. február 12. 21:09
Igen, ez is a megújulás egyik fajtája: "Jean-Luc Mélenchon is a socialist republican and historical materialist, inspired primarily by Jean Jaurès (the founder of French republican socialism) and employing Marxian analysis to understand the crisis of market capitalism." Különben megvan az uj baloldal = FIDESZ és az új jobboldal = JOBBIK. Nincs rátok szükség. Mehetek.
kuwiq
2014. február 12. 20:41
Ennek alapján nyugodtan szavazhat a fideszre, nincs mit idegeskedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!