Loptak, csaltak, győznek

2014. február 06. 16:14

Eltűnt 3000 milliárd forint. Egy paksnyi pénz. A tettesek ismertek, nem fenyegeti őket senki. Ez volt a nagy magyar nyugdíjrablás.

2014. február 06. 16:14
Gomperz Tamás
hvg.hu

„Hát, ennyi volt. Könnyen jött, könnyen ment. Mára semmi nem maradt abból a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonból, amit az államadósság csökkentésére hivatkozva a kormány elvett a polgáraitól. Csakhogy az államadósság nem csökkent, olyannyira nem, hogy egyenesen új csúcsot döntött.

Ez azt jelenti, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy a magyar népet átkúrta a saját kormánya. Miután megzsarolta és meglopta. A haramia urak azt ígérték, hogy megvédik a pénzünket a kapitalistáktól. Ehelyett felélték, mint a kommunisták. Megesküdtek, hogy egyéni számlákon vezetik majd a befizetéseket, de ez is átverés volt. Egy felosztó-kirovó, állami rendszerben az egyéni számlának nincs semmi értelme.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. február 06. 18:19
Hát tényleg aktuális cikk a feledékeny, jóhiszemű Simon elfti coming out-ja után.
cirmicica
2014. február 06. 18:15
arról is lehetne értekezni, hogy a rendszerváltáskori nyugdíjkassza pénze merre kószál?
Senye Péter
2014. február 06. 17:52
Hogy magánnyugdíjpénztárakba terelték a nyugdíjjárulékokat önmagában is liberális agyszülemény volt. Ki garantálhatta azt, hogy mindegyik pénztár teljesíti ígéretét? (Ha rákeresünk a 'pension scandal' kifejezésre, kaphatunk néhány millió választ.) A kieső nyugdíjkassza befizetéseket jobb híján kölcsönökkel pótolta az állam, hogy fizethesse a már esedékes nyugdíjakat. Medgyessy Péter szerint nemzetgazdaságilag a kettő kiegyenlítette egymást. De az állam által felvett kölcsön magasabb kamatait az adófizetők fizethették, a magánnyugdíjpénztárak esetleges nyereségéből az államkassza nem kapott semmit. Jó oka volt a kormánynak, hogy ennek véget vetett. Ha van valami sejtelmünk arról, hogy mi minden történt az elmúlt néhány nemzedék élete során, tudhatjuk, öreg korunkra gyerekeinkre vagy a társadalomra számíthatunk. Akinek nincs gyereke vagy nem akarja rájuk hagyni megtakarított pénzecskéjét, az lekötheti nyugdíj kiegészítésként valamilyen járadék formájában.
rántott kard
2014. február 06. 17:17
FIDESZ induló Föl, föl, ti tagjai a NER-nek, Föl, föl, egy mutyi üzlet vár! A jólétnek napjai jőnek, Közmunkásnak vége már. Az elmúlt nyolc évet törölni, Horthysta had indulj velünk! A föld fog sarkából kidőlni, S a világot mi megmentjük. Rezsiharc lesz a végső, Csak összefogni hát! És Orbán Viktor így lesz, Holnapra a király.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!