Varga Mihály üzenete

2014. február 19. 10:50

Varga kínos helyzetbe hozta őket. Szándékosan nyomást gyakorolva, sértve a jegybanki függetlenséget.

2014. február 19. 10:50
A szerk.
NOL

„Varga Mihály megüzente, cseppet sincs ínyére a gyenge forint. Tette ezt a reggeli Mokkában, miközben a monetáris tanács tagjai épp gyülekeztek, bekészítették kávéjukat, hogy megőrizzék szellemi frissességüket a késhegyre menő vita idejére, amelynek végén 9:0, 8:1 vagy 7:2-es aránnyal, de valahogy mindig azt szavazzák meg, amit Matolcsy György elnök előterjeszt. (...)

Varga látszólag csapdahelyzetet állított: ha az üzenetbe bújtatott kívánalomnak megfelelően nem csökkentik tovább a kamatot, akkor hallgattak a kormány szavára, az pedig skandalum, a kézi vezérlés nyílt elismerése. Ha vágnak egyet, ahogy Matolcsy forgatókönyvében előre meg van írva, akkor tálcán kínálják a lehetőséget a forint elleni spekulációkhoz, de legalábbis tesztelik a piacot, égő gyufával járkálnak a benzineshordó körül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ortyín
2014. február 19. 19:53
Hehe, csak elvisz a stroke!
kjkj945
2014. február 19. 18:24
Varga Mihály azt üzente, Elfogyott a regi(e)mentje!! Ha még egyszer, azt üzeni, Mindnyájunknak el kell menni a .... Varga Mihály azt üzente, Elfogyott a regi(e)mentje!! Ha elfogyott kettő-három, lesz helyette tizenhárom, ...
kamasuka
2014. február 19. 17:03
Ha már jegybanki függetlenség, Braun Róber (MSZP) mifaszt keresett kommandós vizsgával, zéró érettségi, diploma, miegymás a jegybankban? Tudom, a Moszadnak mindenhol ott kell lennie, de kapjátok már be a jegybanki függetlenségeteket, miután egy full maszopos kiválasztottat foglalkoztatott ez a barom Simor.
kamasuka
2014. február 19. 17:02
Nem is így mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!