A „lehet más” missziója

2014. január 18. 17:45

Érdekes nyilatkozatok hangzottak el az utóbbi hetekben LMP-s politikusoktól. Úgy tűnik, hogy néhányan feladták, elvesztették a hitüket az előző országgyűlési választások előtt indított közös projektjükkel kapcsolatban.

2014. január 18. 17:45
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

„Pedig egyszerű fogalmazás nélkül nem igazán ragadhatók meg a szavazók kevésbé képzett tömegei. Lehet ennek kapcsán fintorogni, de ez egyben az egyszerűbb szavazók kirekesztését is jelenti, ami a jelenlegi politikai rendszerben az eredménytelenséget is magával vonja, s ez meg is látszik az LMP teljesítményén. Nem véletlen, hogy a választóik között felülreprezentáltak a magasan kvalifikált városi rétegekből érkezők, míg például a kevéssé képzett választók között sokkal mérsékeltebben szerepelnek.

Pedig vannak olyan üzeneteik, amelyekkel el lehetne jutni hozzájuk is, sőt alapvetően az az érzése az embernek, hogy az egész »lehet más« projektben több van. Sokat sejtet, hogy Vágó Gábor egyenesen »politikai impotenciáról« és »politikai analfabetizmusról« beszélt. Szerinte az LMP kongresszusainak fókuszában az áll, hogy »szavazzunk–e arról, hogy hogyan szavazzunk arról, hogy később hogyan szavazzunk«.

Az utóbbi hónapokban a sajtó gyakorlatilag a baloldali pártok ügyetlenkedéseitől volt hangos. (...) Eközben az LMP lényegében a babérjain üldögélt, ha meg is szólalt, csak alkalmilag tette, és nem valami hangosan. Igazából erőteljes hozzászólás csak a baloldali összefogás legújabb verziójának bejelentése kapcsán hangzott el a részükről. Márpedig ez így a politikai nyilvánosság mai feltételei között nem elég. Ahhoz, hogy valaki eljuttassa az üzeneteit a választókhoz, sokkal többre van szükség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. január 19. 08:19
Arlet 2014. január 18. 20:16 A magyarok" Vagy úgy... A Heller, Konrád, Dallos, Lengyel László, Alföldi,Schiff, Závada féle "magyarokra" gondol?
BőröndÖdön
2014. január 18. 22:30
Az LMP a jobbikkal együtt fog eltűnni a Parlamentből...
pedroamigo
2014. január 18. 20:53
Ez olyan szajlais-cikk. Sosem fogom megérteni írás helyett miért nem a seggüket törlik ki ezzel a lappal...
catalina9
2014. január 18. 20:11
Arlet [Hozzászóló kiszűrése] 2014. január 18. 19:32 De akkor mire olyan nagy az arcuk? Kell nekik egy pofon, hogy helyrejöjjenek." nocsak, és kiadja azt a nagy pofont?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!