Karácsonyi kiáltvány

2014. január 01. 10:56

Nem látok túl nagy esélyt arra, hogy az MSZP Kül– és Nemzetpolitikai tagozatának talán az ünnepek emelkedettségében fogant kiáltványa átrendezze a honi politikai szcenáriót.

2014. január 01. 10:56
Seres Attila
Népszava

„Tartok tőle, már az első óhaj fennakad a hatalmat gyakorló politikai erők és személyiségek felhördülésén. Még hogy Magyarország váljon újra megbecsült országgá? Miért, most talán nem az? – horkanna fel a kormányoldal, és sorolná az unortodox magyar modellt követő államok sorát Boszniától Libanonon át Törökországig és Azerbajdzsánig. Mert hát ezek az országok lennének az Orbán-kormány újsütetű keleti politikájának oszlopai. És semmiképpen nem az Európai Unió közössége, amelyet a szocialisták kiáltványa megújítani, modernizálni óhajtana. Szemben Orbán Viktorral, aki »levette a kezét« erről a nemzetközösségről, éppen csak a markát tartja oda az onnan érkező támogatásért.

Reális nemzeti önismeretet kérni attól a kormánytól, amely rendeleti úton állít fel egy kutatóintézetet a maga »torzításmentes, nemzeti történetének kutatására«, kicsit naivnak tűnő várakozás. Igaz, nem kevés naivitásra vall az az óhaj is, amely torzításmentesen szeretné láttatni a történelmet. Ne is dőljünk be neki! Inkább tételezzük fel, hogy a Veritas – mert hát róla van szó –, eleve tendenciózus, vagyis torz történelemképet kíván és fog rajzolni a múltunkról, tekintve, hogy a politikai hatalomnak tetsző ideálok megfogalmazása képezi majdani feladatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. január 02. 00:33
"Inkább tételezzük fel, hogy a Veritas – mert hát róla van szó –, eleve tendenciózus, vagyis torz történelemképet kíván és fog rajzolni a múltunkról..." Inkább tételezzük fel, hogy anyád egy utolsó kurva volt, akin ezrek mentek végig, amíg apád nem lett a stricije... Ja, hogy nem igaz? Az nem számít... Ezek vagytok. Férgek.
Senye Péter
2014. január 01. 18:35
Lájkolja már valaki ezt a cikket, nehogy szegény Seres Attila a detoxikálóban végezze. Én nem, Isten ments!
Doneter
2014. január 01. 17:14
Reális nemzeti önérzetet kérni attól a kormányon volt szocialista párttól amely bocsánat kéréssel ámítjatja a határon túliakat, ezt Szanyika kapitány a párt vezetőivel összhangban, cselekedeteivel rögtön ( határon belü)l kétségbe is vonja. Igaz, nem kevés naivitásra vall az az óhaj is, hogy legyen végre nemzetpoplitikája e hírneves pártnak. Ne is dőljünk be nekik! Inkább tételezzük fel, hogy a Veritas abban a cserében áll ami Tabajdi lemondatása és helyére Szanyi küldése fémjelez, hogy továbbra is e párt eleve tendenciózus, vagyis torz történelemképet kíván és fog rajzolni a múltunkról, tekintve, hogy a szocialista politikai hatalomnak tetsző falcs ideáloknak vet mindent alá.
enes
2014. január 01. 13:25
"...Habsburg-intézetet is volt pofájuk felállítani, hogy még több közpénzt pumpálhassanak a klientúrába..." Ügyesek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!