Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyűlöletpolitika

2014. január 29. 00:17

Ha a baloldal arra hajaz, hogy rajtuk kívül mindenkit utálni KELL – lehetőleg zsigerből – akkor kiszélesítik annak a politikának a játékterét, amit jól ismerünk már a szélsőjobbtól.

2014. január 29. 00:17
Gecsei-Tóth Andrea
lehet más a kampány

„Az elmúlt egy évben mindig az volt, hogy tudtam volna mondani legalább 5 dolgot és úgy 5 nevet, hogy miért nem volt nekem oké, amit a pm csinált. Persze ezt is csak a fejemben, meg maximum szűk körben, de ez részletkérdés. Mostanra annyit változott a helyzet, hogy már nincs harag meg csalódottság, csak egy tisztább kép, ami törvényszerűen önigazolásként is működik, és köszönöm, megvagyok vele.

Ehhez a megvilágosodáshoz nem kell messzire menni, elég megnyitni a facebookot. A korábbi haverok, munkatársak az akkori LMP-ből egyszercsak beszüntették a lájkolást és a kommentelést a mostani LMP-sek posztjai alatt. Mintha ki lett volna adva parancsnak, hogy semmi érintkezés velünk. Persze, valójában leszarom, de pl. én, aki 1-2 szakpolitikai kérdést leszámítva soha nem raktam ki lmp-s SEMMIT, azért furcsálltam, hogy egyszercsak mintha nem is léteznék, pedig előtte azért nyilván mentek az oda-vissza interakciók ezen a csodás felületen.

Mindegy.

Ami igazán furcsává teszi ezt az egészet az az, hogy amikor megorrolták, hogy XY LMP-s is dobbantani készül, akkor hirtelen megváltozott a facebook profilja körül a levegő. Gondolom mindkét részről megindult ilyenkor a háttérmunka, és ha végül úgy döntött a delikvens, hogy dobbant tőlünk, akkor aztán elszabadult a pokol. Elég volt annyit kiírnia, hogy »kiléptem«, és durr, 64 komment arról hogy mennyire fasza gyerek vagy és végre otthagytad azokat a senkiket. Ja oké.

És akkor ezek az emberek hirtelen átváltoznak gyűlölet-csomópontokká, bármit tesznek ki, ott lehet fikázni egymást, ahogy a csövön kifér. Gratulálok.

A legszebbek persze azok az emberek, akik már két éve is megosztóak voltak, és nyilván azért nem mentek kapásból a pm-mel, mert velük sem volt rózsás a viszonyuk. Na, ha ők valamilyen formában kiosztják az LMP-t, akkor azért gyorsan véleményvezérekké válnak, és meg is kapják a vállveregetést a másik oldaltól, hogy ezaz barátom, igazat szólsz.

Szóval sajnos arra a következtetésre kellett jutnom, hogy ez az egész »Orbántakarodj,mindenjobbadiktátornál« dolog nem csak Orbánra vonatkozik, hanem egy masszív gyűlöletpolitika van kialakulóban, amit adott helyzetben bárkinél el lehet játszani, legyen szó expárttársról, Putyinról, Orbánról, vagy persze elég az is, ha valaki nyilvánosan felvállalja, hogy a másik oldallal szimpatizál (Sólyom, pl.).

Viszont az a helyzet, hogy én ebben nem vagyok hajlandó részt venni. Ha a baloldal arra hajaz, hogy rajtuk kívül mindenkit utálni KELL  lehetőleg zsigerből  akkor kiszélesítik annak a politikának a játékterét, amit jól ismerünk már a szélsőjobbtól.

megj.: természetesen az LMP-ben is vannak, akik olykor elvetik a sulykot, de ezekről kevesebbet tudok, én jobb körökben mozgok ;)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lokkoLori
2014. január 29. 10:14
Nincs egy oldalú gyűlölködés. A gyűlölködésre könnyű politikát alapozni, mert azonnali reakciókat vált ki azokból, akik arra érzékenyek + általában ők a leghangosabb elemek. Az elit felelőssége, hogy önmérsékletet gyakoroljon, és ne menjen bele az olcsó gyűlölködősdibe ... Mondjuk ki, hogy a gyűlölet gyűlöletet szült, és nem érdekes hogy ki kezdte ... a kiút a megbocsájtás és az elfogadás (nem az egyetértés!)
Agnieszka
2014. január 29. 10:08
Végre, egy fiatal, a politikában élő ember is rájön, mennyire veszélyes és rossz a gyűlölet szítása. Nagyon örülök, h. a Fidesz nem ezzel operál, hanem a rezsicsökkentéssl. Megléphette volna ez a Csoda Kvartett is, volt rá idejük.
Ouroboros
2014. január 29. 09:55
Kicsit lehetett volna esetleg a címadással óvatosabbnak lenni, hogy esetleg hihesse azt az ember, hogy nem a fidesz írta a kottát, amelyből ez lejátszatik.
atila68
2014. január 29. 09:25
Drága Andrea! ön vélhetően még a csattogós lepkét tologatta mikor megfogalmazódott bennem, hogy a magyarországi baloldal igazi ellenfele a szélsőjobb. Szép példája volt ennek a 2010 évi parlamenti választás is. Ön nagyobb publicitást kapott. Szerencsére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!