Az egy ügyű „álrevizor”

2013. december 02. 13:59

Némely médiumok szemmel láthatóan most azt akarják elérni, hogy megszerettessenek velünk egy revizort, mert az olyan kormánybuktató dolgokat mond.

2013. december 02. 13:59
Torkos Matild
Magyar Nemzet

„Nem csupán néhány éve, hanem inkább több mint két évtizede, de legalábbis a vecsési MSZP-s számlagyár lebukása óta mindenki tisztában van azzal, hogy kis hazánkban nem gyakran, hanem inkább folyamatosan és szemérmetlenül csalnak mindennel, amit adónak neveznek. Így az áfával is inkább sokan csalnak, mint kevesen. Vannak, akik felhalmozzák az adótartozást, majd átírják a céget például egy hajléktalan nevére – és mossák kezeiket. Vannak, akik adóoptimalizásban utaznak, pontosan úgy, mint Bajnai Gordon, amikor éppen céget vezet, nem országot. Fiktív cégekről sem most hallottunk először, sőt még fiktív tevékenységről kiállított számláról sem. De olyat még valóban nem hallottunk, hogy az adóhatóság nem üldözi az adócsalókat, hanem inkább falaz nekik. Mint ahogy az időnként kormányzási felelősséget vállaló, felesküdött miniszteriális emberekről sem feltételeztünk eddig olyat, hogy a maffiába szerveződött bűnözők törvénysértéseire ne a törvényeknek megfelelő üldöző harci pozíciót vennék fel, ha szembesülnek a bűnnel.

Ez most sincs másként. Az ügyészség befogadta a botrányt kavaró Horváth volt adótisztviselő feljelentését, felszólítva őt annak kiegészítésére. Az adóhatóság feljelentette volt munkatársát a hivatal vezetőire tett kijelentései miatt rágalmazás alapos gyanúja miatt, lesz módja a valóságbizonyításra. Az Állami Számvevőszéknél is elrendelték a vizsgálatot, a nemzetgazdasági miniszter utasítására lefolyattak egy soron kívüli rapid kontrollt, ami nem állapított meg olyan visszaéléseket, amelyekről revizorunk beszél. Nem értem egyébként, hogy ha már kihozta a hivatalból az adótitkokat, miért nem beszél sokkal nyíltabban, hiszen közérdekből elkövetett adótitoksértésért biztos nem jár akkora büntetés, mint a hivatal alaptalan rágalmazásáért. Miért nem áll elő végre a farbával? Mi akkor a valódi célja? (...)

Horváth revizorról közben kiderült: nem is revizor. Hanem csak kockázatelemző államigazgatási főiskolai végzettséggel. Ráadásul állítólag nem is volt olyan hatékony ellenőr, mint azt feltételeztük róla a fellépése alapján. Amolyan egy ügyű tisztviselő volt: egy ügyön tíz hónapot is kotlott, dolgavégezetlenül. Vagyis elég sokba került »revizorsága« az adófizetőknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. december 02. 22:19
Ekkora ótvar lejáratókampányt!! "Horváth revizorról közben kiderült: nem is revizor. Hanem csak kockázatelemző államigazgatási főiskolai végzettséggel. Ráadásul állítólag nem is volt olyan hatékony ellenőr, mint azt feltételeztük róla a fellépése alapján. Amolyan egy ügyű tisztviselő volt: egy ügyön tíz hónapot is kotlott, dolgavégezetlenül. Vagyis elég sokba került »revizorsága« az adófizetőknek.” Nekem az lenne gyanús, ha ti meg a NAV dícsérnétek. Szánalmasak vagytok, egyre inkább hiszek Horváthnak. Nagyon erőlködtök. Egy békamenet a nav mellett? ;):D
Agnieszka
2013. december 02. 19:53
Ez a Horváth egy nem különösebben szimpatikus figura. A Vámosi Nagy mondjuk, közismertebb. Nagyon divatos Buda hegyvidéki környék szélén laktunk 33 évig. 1990 körül kezdtek épülni a kastélyok. Nagyon valószínű, h. sok volt, talán van még a joghézag. Soha nem felejtem el a Sárközy professzor önelégült arcát a társasági törvény megszüléséről szólva, megjegyezvén, h. mennyire észnél kellett lenni, hiszen ezek "célzott" törvények voltak. Az eredmény ismeretében mondhatjuk, h. ügyesen céloztak. A magam részéről nem kívánok a választások előtt egy olyan nyilvánosan vádaskodó küzdelmet a Fidesz és az MSZP között, melynek semmiképp sem az igazság feltárása, hanem a másik erkölcsi megsemmisítése lenne a célja.
kitiltott
2013. december 02. 19:48
gyurcsányi és az MSZP 2002-2010 között ellopott 20.000 milliár d forintot a magyar néptől!!!! bizonyítani nem tudom de alapja van..és rendkívül jól is hangzik nem? :)
kitiltott
2013. december 02. 18:21
Ez az ember csak vagdalkozzni tud.. miért nem 2010 májusában kezdett el vádaskodni?Vagy miért nem tavaly? vádaskodni én is tudok.. én meg azt mondom hogy az MSZP minden választást CSAK csalással tudott megnyerni és annak idején 1994-ben Horn Gyula nyaka nem is volt eltörve.. csak azért kellett aszínjáték hogy az MSZP megnyerje a választást! bizonyítani nem tudom de nekem így tetszik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!