Házkutatás NAV-ügyben: bejelentővédelem NER-módra

2013. december 20. 11:33

Ha tudsz egy törvénysértésről, akkor az állam számára fontosabb téged fülön csípni, hogy jogosan tudsz-e róla, semmint felderíteni az ügyet.

2013. december 20. 11:33
Timár Gábor
A KARD

„Csütörtök reggel aztán megállt a nagy fekete autó Horváth úrnál, és házkutatás keretében a rendőrség begyűjtötte a bizonyítékait a saját, a NAV működését célzó feljelentésének ügyében, hiszen azok a bizonyítékok a NAV ellene beadott feljelentésének ügyében. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek: én azért biciklivel megyek, mondja az államszervezet a kisembernek. Eddig a pontig mi is mindig konzekvensen hozzátettük a sztorihoz, hogy: ha igaz. A mai házkutatás és a bizonyítékok lefoglalása szerintünk hiba volt: anélkül, hogy látnánk a bizonyítékokat, kezdjük elhinni, hogy Horváth úrnak igaza van. Márpedig ez mostantól – ó, milyen ismerős ez már egy jó évtizede – megint hitkérdés.

Ha tudsz egy törvénysértésről, akkor az állam számára fontosabb téged fülön csípni, hogy jogosan tudsz-e róla, semmint felderíteni az ügyet. (...)

látszik, hogy az állam és üzemeltetői milyen komolyan veszik a bejelentéseket és a bejelentők védelmét: ők maguk – illetve intézményeik – próbálkoznak a bejelentő lejáratásával, ellen-feljelentéssel élnek, majd a személyes szférájukba is hatolva nehezítik, vagy akár el is lehetetlenítik a saját ügyük vitelét. Az üzenet a kisember felé egészen világos: fogd be a szád! Ez valóban hadüzenet sok mindennek, amit fontosnak tartunk.

Innentől pedig mindenki döntse el saját magában, hogy befogja-e? Hogy cenzúrázza-e saját magát? Mindenkinek az egyéni döntése: de ebből fog összeállni, hogy mit tudnak és mit mernek megtenni az állam és annak működtetői.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TibiDj
2013. december 20. 13:55
Hazudnak ... de legalább ne lenne "átlátszó" ... "Több mint két órán át hallgatta ki ma délután a rendőrség Horváth Andrást négy hete tett feljelentése miatt – tudta meg az Index." vagy : "Az ezermilliárdos áfacsalásokról kitalaló Horváth Andrást kihallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A kétórás beszélgetésről Horváth András azt mondta az Origónak, hogy "normális hangulatban telt, a nyomozók felkészültek voltak, látszik, hogy alaposan áttanulmányozták a NAV ellen tett feljelentésem". Horváth nem mondhatott konkrétumokat, annyit azonban elárult, hogy a beadványát pontosította, újabb részleteket mondott el a nyomozóknak, és tanúkat is megnevezett, akik tudnak az állítólagos adócsalásokról. Elmondása szerint a parlamenti vizsgálóbizottság előtt is felmutatott, minden részletet tartalmazó zöld dossziéját ezúttal nem vitte magával, és a nyomozók sem kérték tőle." A hírt 2013.12.04. hozta le az index.hu és az origo.hu ... most azon megy a balliberális "együtt nyavalygunk és sírunk", hogy a rendőrség túl gyorsan reagált a NAV feljelentésére. Most komolyan aki teheti ossza meg már az index és az össze balliberális webmocsokkal, hogy a nyomozást előbb indították el ennek a féleszűnek a bejelentésére mint a NAV feljelentés esetében.
kuwiq
2013. december 20. 13:20
Haha, ennyire azért nem kéne ferdíteni, elvtársak. A jóember meglebegtette a lehetőségét, hogy lehet, hogy valakik sok áfát csalnak. Meglehet. De bizonyítéka, az nincs egy darab sem, csak egy zöld dossziényi "gyanú"ja. Olyan nekem is van, csak éppen ebből még nem lehet büntetőügyet kreálni, ahhoz bizonyítani is tudni kéne. Miről beszélünk?
Wagner Hopkins
2013. december 20. 13:00
Ha egy bizonyítékot bármilyen súlyos büncselekmény esetén törvénytelenül szereztek be, a világ minden bírósága kénytelen figyelmen kívül hagyni.
ballada
2013. december 20. 12:24
Választásig elő kerül még jó pár horváth piros tégla.Háttérben az mszp banda töri a fejét az ujabb lejárató kampány kiagyaláson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!