Csak üres szavakat hallani

2013. december 02. 07:31

Semmi új, semmi érdekes és érdemleges nincs a balliberális megnyilatkozásokban éppen a hamisságuk, ürességük miatt. Másfelől gyerekesen alattomosak.

2013. december 02. 07:31
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

Visszatérve az eredeti problémára, semmi új, semmi érdekes és érdemleges nincs a balliberális megnyilatkozásokban éppen a hamisságuk, ürességük miatt. Másfelől gyerekesen alattomosak. Most éppen azt találták ki, hogy egyre gyakrabban használják, használgatják a nemzet kifejezést. Pozitíve. Persze, jönnek a választások. Amikor 2004-ben az európai parlamenti voksolásra készült az ország, ugyanígy tettek. Annyi magyar zászló, nemzetiszínű transzparens díszítette az MSZP utolsó kampánygyűlését, hogy azt sem tudta az ember, hol jár: a MIÉP-nél vagy a szocialistáknál. Szokjuk meg, minden csak eszköz odaát. A szó is. Sőt, még csak az leginkább.

Természetesen akinek ez fontos, vitába szállhat a balliberális hangadókkal. Mindez azonban sok-sok erőt, figyelmet követel, mint bármely sajtós beszélgetés egyébként. De nem saját magunk építésére, erősítésére kellene fordítanunk inkább ezt az energiát? Olyan jól állunk? Mindent rendbe tettünk magunk körül az elmúlt huszonhárom év során? Kilöktük a kufárokat? Magasra emeltük a hősöket? Vagy csak viadalt akarunk?

A viadal kedvéért?!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. december 02. 10:16
"Természetesen akinek ez fontos, vitába szállhat a balliberális hangadókkal. Mindez azonban sok-sok erőt, figyelmet követel, mint bármely sajtós beszélgetés egyébként." Mindenkinek fontos, akinek fontos az ország. Sok erőt igényel, de sokkal kevesebbet, mint utánuk eltakarítani a szemetet. Ha Antal, Horn, Medgyessy stb, nem áll össze ezzel a szarszói bandával, fele ennyi bajunk lenne.
catalina9
2013. december 02. 10:09
Természetesen akinek ez fontos, vitába szállhat a balliberális hangadókkal. Mindez azonban sok-sok erőt, figyelmet követel,..." És?
Fedor
2013. december 02. 09:54
El kéne lassan dönteni, hogy most az a baj, hogy a ballib oldal nem eléggé magyar, vagy az, hogy bátran meri használni a közös jelképeket, mert hisz ők is magyarok...
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. december 02. 09:20
"Másfelől gyerekesen alattomosak." Kedves Sinkovits úr! A megállapítás olymértékben ellenkezik minden józan ismerettel és ténnyel, hogy az komolytalanná teszi az egész úgynevezett hírlap, úgynevezett cikkét! A gyerek ugyanis, jellemzően sokminden, csak éppen nem alattomos! A gyerek közlékeny, szókimondó és őszinte. Ha ismerné a világot, az életet és nem alázatos, jól idomított alattvalóként szolgálná a kényurait: soha ilyet le nem írt volna. Ez az önálló gondolkodás teljes hiányát, az arra való képtelenségét mutatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!