A megoldás: kirekesztés

2013. december 05. 10:01

Határon innen és túl sokan máig képtelenek megérteni, hogyan lehetett politikai erő, amely a magyar összetartozás ellen foglalt állást.

2013. december 05. 10:01
P. Farkas Gergely
MNO

„A 2010-es kormányváltás után a balliberális oldal egy része látványosan megbánta a kettős népszavazás ügyében tanúsított magatartást, ám a lólábat nem sikerült teljesen eltakarni. Elment »haknizni« Kolozsvárra Mesterházy Attila, ám az MSZP idei évértékelőjére a magyarellenes intézkedések sorát jegyző román kabinet miniszterelnökét, Victor Pontát voltak képesek meghívni díszvendégnek. Hogy ez nem egyszeri ballépés volt, jelzi: a román szociáldemokraták kongresszusán Gurmai Zita virággal köszöntötte a marosvásárhelyi pogrom szellemi atyjának tartott Iliescut, párttársa, Szanyi Tibor otromba gesztussal románul akarta köszönteni a Békemenet határon túli résztvevőit, az Együtt–PM Szövetséghez tartozó Milla pedig az elszakított területeket gyarmatnak tekintő hamis tanulmánnyal köszöntötte a nemzeti összetartozás napját.

De nem csak kívülről nézve tűnik furcsának a szociálliberálisok határon túli ügyekben mutatott nagy hirtelen »megvilágosodása«. A megmaradásért tartott Székelyek nagy menetelése melletti kiállást például többen nem bírták elviselni a ballib oldalon, s hátat fordítottak »langyos« szövetségüknek.

Úgy tűnik, a gyűlölet 2004-ben elvetett magjai kezdenek beérni, csak épp a belső konfliktusok révén azok látják kárát, akik annak idején elvetették. És minden bizonnyal a 2014-es választásokon azok sem fogják díjazni a tíz évvel azelőtti kirekesztést, akik ellen irányult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moses Hess
2013. december 05. 21:32
"hogyan lehetett politikai erő" Úgy, hogy Magyarországon nem csak magyarok élnek és ezáltal lehetnek ilyen anomáliák.
Ellensúly
2013. december 05. 12:22
Végre egy cikk, amely kimondja, hogy az MSZP–SZDSZ kirekesztő politikát folytat(ott).
botto
2013. december 05. 12:15
Leszarom ki kap állampolgárságot, tőlem az egész világnak is lehet adni, de szavazni csak az szavazzon aki ebben a pöcegödörben él. Én se szavazok más pöcegödörbe h ott éppen milyen szarral öntsenek le. Mások se tegyék.
heep
2013. december 05. 11:28
Amíg élek nem fog lemúlni bennem a szégyen, a rossz érzés, hogy annak idején nem mentünk el 100%-ban szavazni és nem szavaztunk mindannyian a határon túliak állampolgársága mellett. Pedig én akkor erre szavaztam. Azt az aljasságot amit 2004-ben műveltek soha nem szabad elfelejteni a ballibnek. Sajnos én még csak vallásos sem vagyok, hogy legalább abban bízhassak, hogy majd a túlvilágon vár rájuk az örök kondérban ücsörgés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!