Az ember álmodik valamit

2013. december 06. 08:34

Állok a bankfiók előtt, be kellene fizetnem a törlesztésemet. Annak a banknak a fiókja előtt, melynek fenntartásához, sőt profitjához, a magam roppant szerény eszközeivel, már évtizedek óta hozzájárulok.

2013. december 06. 08:34
Orémus Kálmán
Nap-Kelet

Szóval, állok az ajtó előtt, némileg tanácstalanul. Benn is tömeg, kinn is tömeg. Aztán mégis teszek egy bátortalan kísérletet.

Odabenn hatalmas a sor, meg a hangzavar. Az ügyintézők, higgadt, bár némileg fáradt mosollyal válaszolnak a gesztikulálva háborgó ügyfelek kérdéseire.

– Mit csinál itt ez a sok ember? Hozzák a pénzt, vagy viszik? – kérdezem a biztonsági őrtől.

– Leginkább, csak vinnék. Tetszik tudni, ezek az emberek mind azt hallották a tévében, hogy havonta 150 ezer forintot ingyen vehetnek fel a bankban – válaszolja. – Ezt ők úgy értelmezték, hogy mindenkinek ennyi pénz jár. Még olyanok is itt követelőznek, akiknek számlájuk sincs.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. december 06. 08:58
De, ugye ez nem igaz? Valaki mondja azt, hogy ez nem igaz, mert rögvest elvesztem az emberekbe vetett hitem:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!