A „nem-demokratikus” út

2013. december 18. 16:38

Akik demokratává akarnak válni, mindent megelőző érdek Orbán Viktor rendszerének felszámolása, vagyis a minél nagyobb arányú választási győzelem a jövő év tavaszán.

2013. december 18. 16:38
Krémer Ferenc
Galamus

Mindebből az következik, hogy mindazok számára, akik demokratává akarnak válni, mindent megelőző érdek Orbán Viktor rendszerének felszámolása, vagyis a minél nagyobb arányú választási győzelem a jövő év tavaszán. Köztudomású és nyilvánvaló, hogy ehhez a demokratikus ellenzék együttes és pontosan összehangolt fellépése szükséges – úgyis lesz elég csicskás párt, amely önállónak hazudva magát az önkényuralom fennmaradása érdekében kelt majd zavart a választások során.

Jó ideje, hónapok óta forgatom magamban ezt az ötletet, reméltem, hogy a politikusok kitalálnak valami jobbat, reméltem, hogy a »demokratikus út« járható, reméltem, hogy segít a megoldás megtalálásában, amit sokakkal együtt kritizálva-elemezve írunk. Ideje leszámolni az illúziókkal. Jelenleg úgy tűnik, nincs más kiút, pontosabban én pillanatnyilag nem látok más kiutat, mint azt, hogy az MSZP-t érdekeltté tegyük a teljes összefogásban. Ezt akkor tehetjük meg, ha mindenki elfogadja Mesterházy Attilát a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjének. Ha Bajnai Gordon valóban korszakváltást akar, akkor elfogadja. Nem az én dolgom megmondani, hogyan járulhat hozzá az önkényuralom felszámolásához, de az bizonyos, hogy nem léphet vissza, mert azzal csak zavart okozna. Magától értetődik, hogy neki és a vele együtt politizálóknak is fontos feladatot kell kapniuk. Nélkülük nincs korszakváltás, ez bizonyos. Ennek fejében viszont az MSZP-nek el kell fogadnia az egyetlen listát és a közös, valamennyi demokratikus párt képviselőit magába foglaló egyéni képviselőjelölteket. Mindezt úgy, hogy a provizórium (az önkényuralom rendszerének felszámolása) alatt egymásra legyenek utalva az összefogásban résztvevő szervezetek, senki se ugorhasson ki, mert az az orbánisták visszatértét eredményezné.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. december 18. 23:48
A cikk szerint Demokrácia = ami jó a zsidóknak is Diktatúra= amikor a Zsidókra is vonatkoznak a törvények..
Leszart Rittberger
2013. december 18. 21:34
ilyen amikor a fagyi visszanyal, ugye kedves Kramer Ferenc ? Akárhogy osztod, szorzod nem jön ki a többség! de csak azért, mert a barnainges fidesz náciságból megváltoztatta a választásra vonatkozó szabályokat... szemét banda a magyar, mer' szarik a haladó gondolatra, meg rátok fődemokratákra is. érdemes volna elkezdeni magyarázni a bizit, sporttárs-a többiek már régezt teszik.
justiceforhungary
2013. december 18. 21:06
''Akik demokratává akarnak válni, mindent megelőző érdek Orbán Viktor rendszerének felszámolása, vagyis a minél nagyobb arányú választási győzelem a jövő év tavaszán.'' hahahahahahahahahahahahaaaa
mustarharmas
2013. december 18. 21:02
Ez a fazon volt a rendőrtiszti fősuli pszichológia tanára? Szvsz neki kellene egy profi szakember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!