Rambo olaszrizlingje

2013. december 11. 08:10

Harmadnapra már semmi nem maradt az egy palacknyi borból. Ebből a fajtából ilyen bort kell produkálni.

2013. december 11. 08:10
Olaszrizling

„Hogy mennyire olaszrizling? Na, az ilyen boroknál teljesen mindegy a fajta, a fajtajelleg. Egyáltalán, mi az a fajtajelleg? Jelentse azt, hogy ebből a fajtából ilyen bort kell produkálni. Legalábbis a dörgicsei Rambo számára mostantól ez a kötelező minimum.

2. nap: A magasabb hőmérsékletnek köszönhetően illatfelhő: virágok (orgona, plusz egy kis orchideás bujaság), mineralitás, fűszeresség. A szerkezet szerencsére majdnem teljes pompájában feltárulkozik: a kortyot a különleges textúra uralja, jó savakkal, klassz fűszerességgel. Élénkség, vibrálás, figyelemfenntartás. Hűvösebben nekem jobban tetszik, de szobahőmérsékleten is klassz.

Miközben Ön ezt olvassa, valaki máshol már kattintott erre:

Áttörés: megvan az ősz győztese, Magyar Péter selyemzsinórt kapott – itt az új Mesterterv

Áttörés: megvan az ősz győztese, Magyar Péter selyemzsinórt kapott – itt az új Mesterterv
Tovább a cikkhezchevron

Harmadnapra már semmi nem maradt az egy palacknyi borból. Annyi feltétlenül megjegyzendő, hogy a bor töménysége nem extrém terméskorlátozás eredménye (1-1,5 kilogramm szőlő/tőke), hanem a gazdag talajnak köszönhető. A kitűnő végeredményt vélhetően segítette a nagyon lassú erjedés, a tétel még télen is forrt, hasonlóan az idei olaszrizlinghez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!