
Rambo olaszrizlingje
Harmadnapra már semmi nem maradt az egy palacknyi borból. Ebből a fajtából ilyen bort kell produkálni.
„Hogy mennyire olaszrizling? Na, az ilyen boroknál teljesen mindegy a fajta, a fajtajelleg. Egyáltalán, mi az a fajtajelleg? Jelentse azt, hogy ebből a fajtából ilyen bort kell produkálni. Legalábbis a dörgicsei Rambo számára mostantól ez a kötelező minimum.
2. nap: A magasabb hőmérsékletnek köszönhetően illatfelhő: virágok (orgona, plusz egy kis orchideás bujaság), mineralitás, fűszeresség. A szerkezet szerencsére majdnem teljes pompájában feltárulkozik: a kortyot a különleges textúra uralja, jó savakkal, klassz fűszerességgel. Élénkség, vibrálás, figyelemfenntartás. Hűvösebben nekem jobban tetszik, de szobahőmérsékleten is klassz.
Miközben Ön ezt olvassa, valaki máshol már kattintott erre:
Áttörés: megvan az ősz győztese, Magyar Péter selyemzsinórt kapott – itt az új Mesterterv

Harmadnapra már semmi nem maradt az egy palacknyi borból. Annyi feltétlenül megjegyzendő, hogy a bor töménysége nem extrém terméskorlátozás eredménye (1-1,5 kilogramm szőlő/tőke), hanem a gazdag talajnak köszönhető. A kitűnő végeredményt vélhetően segítette a nagyon lassú erjedés, a tétel még télen is forrt, hasonlóan az idei olaszrizlinghez.”






