Válasz Azbej Trisztánnak

2013. december 13. 11:24

Kettőnk közötti különbség ugyanis nem az, hogy benned nem lenne meg a tenni akarás hazánkért vagy a fiatalokért, hanem az, hogy Te elfogadod, hogy bábként kezeljenek Téged, az IKSZ-et, a Fidelitast.

2013. december 13. 11:24
Farkas Gergely
jobbikit.hu

Kedves Tristan!

A tegnapi napon egy közleményünk kapcsán személyesen szólítasz meg. Bár a leveledben a kritikád után így fogalmazol: „Tudom, hogy pont teszel rá”, de hadd lepjelek meg: ez nem így van, már csak azért sem, mert nem szeretem válasz nélkül hagyni a rólunk mondott valótlanságokat. Ugyanakkor megértem, hogy ez meglep Téged, hisz magatokból kiindulva tényleg meglepő lehet, hogy válaszolok. Az elmúlt években ezt volt szerencsém számos alkalommal megtapasztalni, amikor a fiatalokat érintő problémák kapcsán szólaltam fel a Parlamentben, rendre választ sem kaptam. Vagy épp akkor, amikor szó nélkül söpörtétek le az asztalról az ifjúság problémáival kapcsolatos javaslatainkat – miközben mindenhol a párbeszédről fontosságáról beszéltek. Ezek tükrében nem csoda, hogy még csak választ se vársz, de a különbségek itt is megmutatkoznak a két szervezet között.

És bizony más területen is. A tegnapi közleményünkért – bár nem én fogalmaztam - a szervezet elnökeként vállalom a felelősséget, nem szeretnék tehát kibújni a vádjaid alól. Elismerem, hogy a közlemény egyik mondata túlzó: „Az IKSZ alelnöke becsapta és elárulta a kényszerből külföldre vándorolt magyar fiatalokat”, és amennyiben ezzel megsértettünk, elnézésedet kérem. És itt rögtön egy újabb különbség mutatkozik meg ezáltal a két szervezet között. Nagyon kíváncsi lennék ugyanis, hogy az IKSZ, vagy akár Te magad mikor fogsz hasonló lépéseket tenni ezen közlemények kapcsán (közlemény 1, közlemény 2, közlemény 3

). Hisz tudom én is, hogy ezeket Te és az IKSZ vezetése sem gondolhatja komolyan, Ti is tudjátok, hogy hazugságok, mégis kiadtátok. Persze értem én, hogy a Fidesz sajtóosztálya ezt adta ki feladatul, de mégis, ha már „becsületsértés”-ről írsz nekem, akkor hadd kérdezzek vissza, nem érzed, hogy nektek is lenne bőven miért elnézést kérni? Mégse teszitek meg.

De ne kanyarodjunk ilyen messzire, hanem maradjunk az általad sérelmezett mondatnál. Igazad van, nem jó kifejezés a munkavállalásod kapcsán, hogy elárultad a fiatalokat, sokkal inkább lenne helyes, hogy nevetségessé tetted a céljaitokat, a közös céljainkat. Persze értem én, hogy ez nem gazdasági emigráció, hanem külképviseleti megbízás, de azért Te is érzed, hogy pikáns egy ilyen alapítvány vezetőjeként. Magánemberként érthető, ebbe nincs beleszólásunk, de közszereplőként Te is tudhatod, hogy ránk más mérce vonatkozik. Vagy Te például nem éreznéd hasonlóan pikánsnak, és az IKSZ nem adna ki rögtön közleményt, ha egy jobbikos vezető egy sokat kritizált multinacionális céghez szerződne le vezetőként?

De ne személyeskedjünk, hisz tényleg nem a te személyed állt a közleményünk célkeresztjében, hanem annak a kormánynak az ifjúságpolitikája, amit Te hűen kiszolgálsz. A tegnapi leveledben leírod, hogy egy év alatt közel 200 hazatelepülni vágyó írt nektek levelet az alapítványhoz. Eleve ködös a megfogalmazás, mert egy szó sincs arról ebben, hogy ténylegesen hányan tértek haza közülük. De legyünk jóhiszeműek. Sőt, azt is szeretném leszögezni, hogy minden egyes hazahozott magyarnak örülünk és elismeréssel adózunk munkátokért. Na, de mégis Tristan, kinéztél Te már az elefántcsonttornyodból, vagy minket tartasz ennyire butának? Vagy tényleg nem érzed, hogy 200 hazahozott áll szemben, több százezer olyan magyarral, akit ez és az előző kormány közösen kényszerített külföldre? (Hogy ebben ki milyen mértékben osztozik, azt meccseljétek le egymás között). Tényleg nem látod, hogy mekkora aránytévesztés van itt a részedről és mennyire egyoldalú, hogy csak a Gyere Haza Alapítványról beszélsz, és közben elfelejtkezel a kormányod tevékenységéről?

Tristan, önmagában nem azzal van a gond, hogy évi 2 millió forintból működtettek egy ilyen alapítványt (kétmillió, érted? Miközben a felcsúti stadionra ennek 1900-szorosa megy el, és még ezer más példát lehetne mondani). Azzal van a gond, hogy Te és a Gyere Haza Alapítvány egy apró, de tényleges jelentőségénél sokkal nagyobbnak látandó dísz a kormány hajtókáján. Azon kormányén, amely működése naponta több embert űz el Magyarországról, mint amennyi nektek egy évben levelet ír. Ez itt a probléma, és az, hogy Te, az IKSZ vagy épp a Fidelitas asszisztáltok ehhez. Lobbierő híján nem tudtok tényleges lépéseket kieszközölni a fiatalok érdekében, nem tudtok költségvetési támogatást szerezni, ellenben egy-egy jó állásért vállaljátok azt a hálátlan szerepet, hogy a semmit feltupírozzátok, és előadjátok a kortársaitoknak, hogy itt mi minden is történik értük. Egyszóval még egyszer elnézésedet kérem, ha a külföldi munkavállalásod kapcsán vádoltunk azzal, hogy elárultad a fiatalokat, valójában sokkal inkább ezzel tetted azt az elmúlt években. Pedig tudom jól, hogy vannak igazán tenni akaró emberek az IKSZ-ben és a Fidelitasban is, kár értük… Kár érted is, mert ezt leszámítva lelkiismeretes embernek ismertelek meg, aki többre lenne hívatott ennél.

Sajnálom, hogy a tegnap Téged ért támadások és az egész napi stressz olyan mondatok leírására is rávett, ami méltatlan hozzád. Minek nevezzem ugyanis az érveket, konkrétumokat nem tartalmazó minősítgetést, amit ebben a mondatban megfogalmaztál? „Rossz lehet belekeseredni az örökké determinált ellenzéki lét, eszköztelen, és ötlettelen hőbörgésébe (…..) bele lehetne kezdeni az értékteremtésbe.„ Tristan, mi ismerjük egymást személyesen, tudom, hogy Te ennél sokkal értelmesebb vagy, ne süllyedj le ilyen szintre. Már csak azért se, mert ha valaki tájékozódik például a Jobbik Ifjúsági Tagozat munkájáról (és neked IKSZ alelnökként illene erre 2 percet szánnod), akkor rögtön érzi, hogy a düh vezérelt ebben a mondatodban, mert valóságalapja nincs. Vagy szerinted a belekeseredést az mutatja, csak ezen az egy héten 3 új ifjúsági tagozatot alakítottunk (csak, hogy ne a levegőbe beszéljek: Orosházán, Dunaföldváron és Tamásiban), melyek közösségük erősödésének zálogai lehetnek. És az az igazság, hogy ha egy héttel hamarabb vagy később írod ezt a levelet, akkor 2-3 másik településnevet sorolnék fel neked. Tudom, hogy frusztráló, hogy az IKSZ-nél ismeretlen manapság ez az érzés, de ettől még az igaztalan jelzőid, nem nyernek létalapot. Vagy az értékteremtés hiányát mutatja az, hogy egy több, mint 200 gyereket megmozgató rajzpályázatot zártunk le nemrégiben, vagy hogy nagy sikerrel zárult prózai pályázatunk, és nemrégiben indult egy videós is? Vagy, hogy a számos megkeresésnek engedve beindítottuk webáruházunkat? Esetleg az, hogy több mint félszáz településen tartunk karácsonyi adományozó akciót és egy nagyszabású országos jótékonysági bálon is túl vagyunk? Mindez csak az elmúlt 2-3 hét termése. Ugye Te sem gondolod komolyan ezután az „ellenzéki, eszköztelen és ötlettelen hőbörgést” és az értékteremtés hiányát? Ha mégis, akkor kívánom, hogy 2014 után ellenzékből Ti is meg tudjátok mutatni, hogy miként kell még ennél is aktívabban dolgozni a fiatalokért!

Kedves Tristan!

Leveledben írod, hogy nem haragszol. Én sem. Inkább sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél. A kettőnk közötti különbség ugyanis nem az, hogy benned nem lenne meg a tenni akarás hazánkért vagy a fiatalokért, hanem az, hogy Te elfogadod, hogy bábként kezeljenek Téged, az IKSZ-et, a Fidelitast. Hogy tűröd, hogy felmossák veletek a padlót, érdemi eredményt ne tudjatok elérni, de a fiatalok közé pedig odatolnak Titeket, hogy valamit bohóckodjatok nekik, hogy azért mégse menjen el mindenki. Ehhez Ti asszisztáltok, pedig ennél sokkal többre vagytok hivatottak. Tényleg kár érte…”


Farkas Gergely

elnök

Jobbik Ifjúsági Tagozat

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. december 13. 12:59
ostoba ez is :D Attasénak ment, tessenek már utána olvasni mi az, magyar területen dolgozik, effektive minthy el sem hagyta volna az országot... kiküldetésben van, nincs más téma?
Google
2013. december 13. 12:30
Milyen a zélet, csak hogy lásd; olvasom, olvasom, és végig abban a hiszemben vagyok, hogy ezt az irományt valami ballib nyikhaj írhatta. Beérni látszanak a "technikai és demokratikus koalíció" satnyaságai...
6qwasyx
2013. december 13. 12:22
Hát, a fidesz már csak ilyen. Vonza a seggnyalókat, takonygerincűeket. Holnap már ők fogják nemzeni, szaporítani, kinevelni őket.Mert kell az utánpótlás. Orwell, jó reggelt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!