Kufárok

2013. december 28. 09:22

Őszintén nem értjük azt a felháborodást, amit Pócs János fideszes országgyűlési képviselő, 2014-es jelölt, Jászapáti polgármestere keltett.

2013. december 28. 09:22
A szerk.
Népszabadság

„A képviselő-polgármester úrnak nincs mit megbánnia, s vele együtt sajnáljuk, hogy a kegyboltban vett Máriácska-szobrokat valakik meggyalázták, hiszen a Jasz.blogon közölt képen az egyik éppen Hitler-bajuszt visel. Nem értjük a morgást, hiszen maga az érintett is megmondja a valót, igaz, csupán a Facebookon, mert karácsony lévén a sajtónak nyilatkozni nem akar: »ez nem kampány, jelenleg én vagyok a térség képviselője, tőlem várják az emberek, hogy segítsek, törődjek velük, pont azt tettem, amit eddig is«.

Nos, mindenki képességei szerint – ha csak ennyire futotta, hát ez van. Úgy gondoljuk tehát, hogy aki ezen a pitiáner ízléstelenségen meglepődik, az nem ebben az országban élt az utóbbi években. Mi mást nem értünk, de nagyon. Azt: hogy miképp adhatják a nevüket, s ami fontosabb, az alkalmat (Jézus születésének ünnepét) és templomukat mindehhez a plébánosok, akikkel állítása szerint Pócs úr előre egyeztetett.

Mert úgy emlékszünk, hogy Jézus – ha kicsit később is – mintha kikergette volna a kufárokat a templomból. Igaz, ők nem a politika kufárjai voltak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2013. december 28. 15:12
Na majd pont az MSZMP Lapja fogja megmondani, hogy a plébánosok kivel miről egyeztethetnek. Azok az idők már elmúltak, elvtársak! Az az elmebeteg, aki egy ilyen kulcstartón fennakad. No persze a komancs képviselő urak nem adnak ajándékot a híveknek, de ezt nem is feltételezte senki!
august
2013. december 28. 13:26
A cikk, illetve a "jelenség" megérne egy tanulmányt, hogy miből születnek az országos hírek.... Ha jól emlékszem Szekeres úr birodalmában, ahol is nemrég Kéri úrral tartott emlékezetes lakossági fórumot. Nézem a híreket, ahol azt mondják hogy kb 20-an lehettek az ominózus éjféli misén, akik közül nem nyilatkozott senki.... viszont az biztos, hogy köztük ott ült a beépített ember, akinek meglehetősen jók a balsajtó-kapcsolatai, így aztán garantált az országos hírverés... Valami olyasmi lehet ez a kedves hírforrás, mint a viccbéli nénike, aki a templom előtti kegytárgy-árusnál érdeklődik. -Mondja már kedves, mennyibe kerül ez a drága aranyos kisjézus szobor? - 1000 forintba. -hanzott a válasz... Mire a nénike -- 1000 forint 'ezé a kis sz.rért? Nemsoká jönnek a hangfelvételek, és a kis-videók is a misékről, az biztos..
Berecskereki
2013. december 28. 13:00
A NOL szerkesztőjének üzenem – egy vers idézetet részletét is mellékelve – a tárgy egy emlék és nem árú, vagy ajándék. Utalás arra, hogy a kulcs amely a jövőt nyitja az anyánál van, aki szíve alatt hordja, a hitet, a reményt, a szeretetet. Nem csodálkozom, ha ezt a NOL szerkesztő nem érti. Vajon az idézett verset érteni fogja? Kétlem. Talán majd 2014-ben. Új Esztendőre ezt kívánom sok szeretettel a számukra. Van - fájdalom! - kinek cégér hona. Hah! tőzsér, alkusz és galambkufár: Ki innen! e hely az Úr temploma: Rátok az ostor pattogása vár!... Oh, értsd meg a szót: kincs, arany kináljon: Nyerészkedéssé szent imád ne váljon! Szeretni a hont gyakran oly nehéz: - Ha bűnbélyeg sötétül homlokán, Gyarló erényünk öntagadni kész, Mint Péter a rettentő éjtszakán. Oh, értsd meg a szót: fényben, vagy homályon - De kishitűvé szent imád ne váljon! Szeretni a hont - ah! még nehezebb, Midőn az ár nő, ostromol, ragad... És - kebleden be-vérző honfiseb - Bújsz a tömegben, átkos egymagad. Oh, értsd meg a szót s győzve a ragályon Káromkodássá szent imád ne váljon! Hallottad a szót: „rendületlenül?” Ábránd, hiúság, múló kegy, javak, - Lenn a sikamló tér, nyomás felül, Vész és gyalázat el ne rántsanak. Oh, értsd meg a szót: árban és apályon - Szirt a habok közt - hűséged megálljon! (Részlet. Arany János: Rendületlenül.)
Lacc78
2013. december 28. 11:24
Én csak gratulálni szeretnék, amiért sikerült ilyen szépen tökön rúgnotok magatokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!