Aki időt nyer, életet nyer

2013. november 21. 21:49

Mit szólnának az emberek, ha egy árvíz idején, miközben a veszély még fennáll, az állam elkezdené a nehezen kipakolt homokzsákokat lebontani?

2013. november 21. 21:49
Vona Gábor
Facebook

„Mit szólnának az emberek, ha egy árvíz idején, miközben a veszély még fennáll, az állam elkezdené a nehezen kipakolt homokzsákokat lebontani? Bizonyára mindenki értetlenkedne, miért tesszük ezt, amikor még vészhelyzet van.

A magyar földmoratórium kérdése pedig kísértetiesen hasonlít ehhez. Annak idején azért találták ki, mert a magyar földár az uniós átlag töredéke volt, így a földpiac egységesítése teljesen kiszolgáltatta volna a magyar földet. Azóta eltelt tíz év.

A helyzet mit sem változott, az ok, a veszély ugyanúgy fenn áll, a moratóriumot mégis meg akarják szüntetni jövő májustól. A bolgárok erre nemet mondtak. Mondjunk mi is nemet!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. november 22. 09:44
Közelítsük meg másként a példát. MI az állam felelőssége abban, hogy 10 év EU-n kívüliség és +10 év moratórium sem volt elég, hogy gazdag magyar nagybirtokosok alakuljanak ki a társadalomban, akik földet vennének egy tömbben, lehetőleg a sajátjuk közelében, ezzel felverve az árakat? Bizony. Az az álszent politika, amit a Jobbik is követ. Sok kis elaprózott, jórészt az államtó bérelt kisbirtok az ok, meg a semmire sem jó támogatási rendszer, aminek deklarált célja ezen állapot fenntartása.
kamasuka
2013. november 22. 06:53
"Mit szólnának az emberek, ha egy árvíz idején, miközben a veszély még fennáll, az állam elkezdené a nehezen kipakolt homokzsákokat lebontani?" Gábor! Semmit se szólnának, mert volt árvíz, és nem lepakolta az állam, hanem még rárakta a dupláját. Nem is kapott érte uniós pénzt, mert viszonylag kis kár keletkezett. Úgyhogy már tudjuk állambácsi mit tenne. Láttuk mit tett Gyurcsány Gordon alatt, amikor egy tűzijátékba is bele lehetett halni. Szóval jó hülye volt a példád.
mantelman
2013. november 22. 00:42
tudjátok, h a törköly pálinkának mitől van a jellegzetes utóíze?
Marschalkó Lajos 2
2013. november 22. 00:30
Most (is) megmutathatja a fidesz hogy kinek a pártján áll Hogy követi-e a bolgár példát Most már van precedens rá, nem nyüszithetnek a pedofil Kohn Bandiék hogy a magyarok kavarják a szart mindig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!