Hat-három? Nyolc-egy!

2013. november 25. 09:53

Emlékezzünk inkább a nyolc-egyes vereségre: az vagyunk.

2013. november 25. 09:53
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Mert ha releváns és fontos és közérdekű, hogy hatvan éve legyőztük Angliát, ha erre büszkék vagyunk, akkor az ellentétét szükségképpen szégyellnünk kell. Nem tehetjük meg, hogy szőnyeg alá söpörjük. Ez a jelenkor, amiben élünk. Szakítsunk időt arra is, amit elkúrtunk, mert ha nem veszünk róla tudomást, akkor így maradunk. Puskás és Hidegkuti régen por már, és mi még mindig velük nyugtatgatjuk magunkat: nincs velünk semmi baj, nagy, sikeres nép vagyunk.

Aztán az is egy opció, hogy kezeljük helyén az egészet: Magyarország 1953-ban nem lett jobb hely a hatháromtól, hanem még sokáig elég szar hely volt – három évvel később kitört a forradalom. Most se attól szar, hogy nyolc-egyre kikapunk. És nem lenne jobb attól, ha megvertük volna a románokat. A legsötétebb lumpen talán jóllakna arra az estére a győzelemmel, de másnapra neki is elfogyna a söre. Semmi köze a nemzet semmilyen fontos ügyéhez, hogy konkrétan a fociban hogyan teljesít.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. november 29. 14:37
Kedves TÓT a WÉ.ha jól összeadod,mindkettő kilenc.És még akad jó néhány variáció a kilencre.Avagy szeretsz sopánkodni és kárörvendeni újabban?
saddlenode
2013. november 25. 18:33
napalmot a focira, kerem alasan.
Bro222
2013. november 25. 13:57
"az vagyunk" Maximum Te, meg a többi vereséget sulykoló gyökér öngyűlölő, akik nem tudnak egy cikket megírni, anélkül, hogy fröcsögne belőle az uszítás...
Thomas Müller
2013. november 25. 13:52
Ezzel Tóta W. ismét átlépett egy határt. Adolf bácsi, várunk téged vissza! Elkéne egy kis féregirtás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!