A spanyolviasz

2013. november 19. 14:19

A fideszi „családi gazdálkodás” hamis modelljét, ezt az évek óta hirdetett blöfföt, igazán ideje volna sutba dobni, és valamiféle nagyüzemi gazdálkodás modelljén gondolkodni.

2013. november 19. 14:19
Somfai Péter
Népszava

„A fideszi »családi gazdálkodás« hamis modelljét, ezt az évek óta hirdetett blöfföt, igazán ideje volna sutba dobni, és valamiféle nagyüzemi gazdálkodás modelljén gondolkodni. Odáig még nem jutottak el a kormányoldalon, hogy mindezt ki is mondják, de amikor ezernyi holdakat adnak az új földesurak kezébe, hallgatólagosan is valami ilyesmi szándék lehet a háttérben.

A dolognak csak egyetlen szépséghibája van: a gázszerelő Mészáros Lőrinc, a műkörmös kisasszony, meg a többi »csókos« vazallus többsége legfeljebb bukfencet tud vetni a korrupcióval, családi kapcsolatokkal, párttagkönyvvel megszerzett földeken, fogalmuk sincs arról, hogy mi fán terem a gazdálkodás. Mentségükre szóljon, hogy a ma annyira visszakívánt Horthy rendszerben a gróf vagy a báró úr sem gazdálkodási ismereteiről volt híres. Miért várnánk el ennél többet a mai földoligarcháktól?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2013. november 19. 19:29
Inkább titeket! (a sutba)
skorpio
2013. november 19. 19:22
Amiről fogalmad sincs, arról ne írj!
shenpen
2013. november 19. 18:07
"Korábban ezzel az ötlettel a téeszek álltak elő, ők adtak magot a répához, borsóhoz, palántát a paprikához, paradicsomhoz." Na de hát működött is, mi Pesten sem ettük a TSZ-terményt, a halízű csirkét, hanem a Garai stb. piacon a háztájiban termett vagy tenyésztett árut vettük meg.
puszika
2013. november 19. 17:44
Vidéken élek,mezőgazdasági környezetben.Mit látok? Azt,hogy 5,10, 20,50,100,200....ha-os gazda gyönyörűen műveli földjét.Mindent megtesz jövedelme növelésére.Gépesít,beruház,az utóbbi időben még hitelt vesz fel.Persze nem könnyű,de beszélgetve velük, egyértelműen bizakodóak. Ennek kifutási idő kell.A Somfai féle álmezőgazdászoknak fingjuk/elnézést/ nincs a mai magyar mezőgazdaságról. Talán ha megkérdeznék a mai gazdákat,akkor nem a balos trendi szöveget nyomnák,mint ez a Somfai Aszfalton Élő Péter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!