Álszentség és a manipuláció

2013. november 08. 19:23

Csak egy dologról nem szólt a fáma, hogy van-e bármilyen bizonyíték arra vonatkozóan, amit Körös Gusztáv állít, hogy az MSZP volt a megrendelő.

2013. november 08. 19:23
Lánczos Vera
Galamus

Ugyanakkor az ügy lassan két hete van terítéken, mindenki ismert ma már, aki a videón szerepel, csak egy dologról nem szólt a fáma, hogy van-e bármilyen bizonyíték arra vonatkozóan, amit Körös Gusztáv állít, hogy az MSZP volt a megrendelő. Csak a körül folyt a habverés, hogy ki és hol vette át a videót, ki és hol adta át a hvg.hu-nak.

Pedig az, hogy kihez visznek el egy hamis videót, még nem igazolja, hogy az illető kérte, hogy odavigyék, sem azt, hogy ahova vitték, ott meg is rendelték. Még ha az elkövetők ezt is állítják. Akkor sem, ha a videót átvevők a lehető legszerencsétlenebb módon kezelték ezt a helyzetet. Nem volt gyanús nekik a felvétel annyira, hogy ne továbbítsák a hvg.hu-hoz, ott szintén nem volt gyanús eléggé ahhoz, hogy ne hozzák nyilvánosságra. Természetesen az MSZP nem számított rá, hogy a hvg.hu kiadja a forrását, és ennek megfelelően beszélt korábban – ez kétségtelenül kellemetlen, amatőr dolog, de a lényegre nem bizonyíték.

Abból, hogy a videón fideszeseket mártanak be, majd kiderült, hogy a felvétel nem valós, logikai alapon még nem következik, hogy a Fideszt teljesen vagy inkább ki kellene zárni azok sorából, akik lehetséges megrendelőként szóba kerülhetnek. Mert bár érdeke lehet az MSZP-nek vagy általában az ellenzéknek egy Fideszt leleplező videó, hasonló mértékben érdeke lehet a Fidesznek – különösen a megismételt választás fényében – egy olyan helyzet bemutatása, amelyben őket igaztalanul vádolják, sőt az igaztalan vádlót csaláson lehet kapni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2013. november 10. 17:22
Ha nekem hoz a postás egy csomagot, amit NEM ÉN RENDELTEM MEG, NEM VESZEM ÁT.
ciseaux
2013. november 09. 22:52
Mi a fene! Mandiner nem tud a galamusos degeneráltak nélkül témát találni? Sebaj! Ez a nőnemű galamusos, valami Láncos Vera, csattanósat válaszol arra a kérdésre, amit ő kérdezett. Én, a "van-e bármilyen bizonyíték arra vonatkozóan"-ra azt kérdezném, hogy "van-e bármilyen bizonyíték arra vonatkozóan", hogy a maszoposok nem hazudnak? Láncos Verának van-e arra vonatkozóan bármilyen bizonyítéka, hogy ő nem hülye?
kitiltott
2013. november 09. 22:17
9 ződ:96 piros van még kérdés Ildikó (Vera)? :)
lalinagypapaa
2013. november 09. 22:15
Mindenki megeszi a szocik állÍtását,hogy az ő emberük nem volt,de erre semmilyen bizonyÍtékuk nincs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!