Felszállt a szürke füst

2013. november 06. 19:14

Ezt akarták, sikerült. Egy hónap alatt kevesebb mint felére esett vissza a cigaretta forgalmazásból származó jövedéki adóbevétel.

2013. november 06. 19:14
Gót
Pécsi Stop

„Iparági elemzők ültek ma össze a Nemzetgazdasági Minisztériumban, hogy választ találjanak arra a kérdésre, miért csökken drasztikusan a cigarettaforgalom  értesült piaci körökből a Napi Gazdaság. (...)

Nézzük a szikár tényeket. A trafikmutyi hivatalos indoka a dohányzás visszaszorítása volt. Valószínűleg sikeres lehetett, mert Orbán arcpirító módon megkapta érte a WHO trafikmutyi-különdíját, amivel nálam a szervezet végleg kiírta magát a nem kizárólag közpénzek elherdálására létrehozott egyletek köréből.

Akkor mi a baj? Ezt akarták, sikerült. Egy hónap alatt kevesebb mint felére esett vissza a cigaretta forgalmazásból származó jövedéki adóbevétel. Nem, jól tetszik tudni, nem csökkentették a dohányipari termékek jövedéki adóját, egészen egyszerűen ennyivel kevesebb cigi fogyott. Mármint a nemzeti trafikokban, mert azért a kis szösszenetet közlő napi.hu rámutat: a korábbi hírek szerint a feketepiac előretörése okozta a visszaesést.

A műlifegő ezen a ponton kezd visszakunkorodni Orbánék szája irányába. A NAV ugyanis még véletlenül sem mondhatja azt, hogy a trafikmutyizmus miatt előretört a feketepiac.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 08. 21:02
http://www.the-tma.org.uk/~thetma/wp-content/uploads/2011/07/EU-map.pdf
HSL
2013. november 07. 07:23
azt mondtuk lesz nemzeti trafik, és lett nemzeti trafik. mi nem a levegőbe ígérgetünk, pelikán
basatu
2013. november 07. 06:36
Köztudott dolog azaz tény hogy a piacon az olcsóbb/jobb/árunak van létjogosultsága,ezértmindenki aztr veszi,azaz a feketepiacon és külföldön vásárol dohányféleségeket és egyebeket.A jelenlegi EU tagságunk lehetővé teszi hogy a környező országokból legálisan hozzunk be cigarettát is.Ennek következtében az orbán féle cigi fóbia eredménye képpen sokkal kevesebb az adóbevétele az államnak,ez a magán pálinkaqfőzéshez hasoönló károkat okjoz az államnak.Nyilván való hogy a vezér idiótiztmusa így már számszerűen kimutatható károkat is okoz az országnak ,és ezt már ők is kénytelenek elismerni!
kuwiq
2013. november 07. 06:17
ehhez káőest az MTI azt írja: "A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele (36,2 milliárd forint) gyarapította a költségvetést, míg az októberi bevétel 28,8 milliárd forintot tett ki. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos időszaki adatait." szóval?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!