Az első előválasztás elindult

2013. november 11. 12:58

Vasárnap 12.00-kor eldördült a rajtpisztoly és az első szavazó leadta az érvényes voksát az első európai előválasztáson.

2013. november 11. 12:58
Csiba Katalin
Csiba Katalin blogja

Ez a kampány nem csak azért szól a fiatalokról, mert 2 évvel az átlagos első szavazói korhatár alatt már urnához hívjuk a fiatalokat, hanem azért is, mert valódi változást hozhat Európában. A zöldek szerint van harmadik út az EU-tagadás és a kritika nélküli EU-imádat között. Van lehetőség arra, hogy megváltoztassuk az Európai Uniót, ha nem kiszuperált kádereket, hanem új, friss politikusokat küldünk oda. Új alapokra kell helyezni az integrációt, a szabadpiaci mechanizmusok perifériaromboló hatásával szemben a tagországok közötti valódi kölcsönös politikai szolidaritást kell megteremteni. Azonban ehhez először az állampolgárok részvétele, támogatása és bizalma kell. Ezért már a saját vezető európai politikusaink kiválasztásához is az európai polgárok részvételét kérjük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!