’56 margójára

2013. október 25. 16:43

A mai magyar politikai kultúra röviden: nyolc évesek kerülik el egymást a nagyi pártpreferenciája miatt, a nemzeti ünnepeinket erődemonstrációra használják fel szerte a városban.

2013. október 25. 16:43
Tóth Fruzsina Márta
Hallgatói Hálózat blog

Talán ebben a kampányidőszakban vagy pár évvel később egy másik osztálytársam felvilágosított arról, hogy Debrecen a »sétáló utcát« bizony a Fidesznek köszönheti, mert ők építették. Nagyon elcsodálkoztam, hiszen az ilyen politikus félék mindig szép ruhában járnak, ha azt is képesek összekoszolni, hogy szép főteret építsenek nekünk, akkor biztos hálásnak is kéne lennem. Később persze megviláglottam a felől, hogy a »mi építettük« szlogen alatt általában az adófizetők pénzét és egy tucat munkásembert kell értenem – akármelyik pártról legyen is szó.

A mai magyar politikai kultúra röviden: nyolc évesek kerülik el egymást a nagyi pártpreferenciája miatt, a nemzeti ünnepeinket erődemonstrációra használják fel szerte a városban. Igyekeztem kerülni a »megemlékezésekről« készített tudósításokat, hiszen sejthető volt, hogy »ellenzéki összefogás” és a »nemzeti egység« – egy ezer részre darabolt ünnepet jelent, ahol a szónokok egymást szidják a város több végéből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. október 26. 10:27
Nálunk az iskolában mindig meg kellett húzni a Margót!
Szőke Ciklon
2013. október 26. 10:17
Ki diktálta ezt a sületlenséget neked? Ebből egy szó sem igaz. Az én nyolc éves unokám, nem foglalkozik politikával, nem is tudja, mi az. Ő iskolába jár, sportolni jár, kirándulni jár, szabad idejében játszik, ismerkedik a számítástechnikával, és még megnézi a meséket is! Igaz, hogy mi nem vagyunk elvakult liberálisok, mi még számon tartjuk a kötelességeket is, nem csak a jogainkat. Minket úgy neveltek, és mi is úgy neveljük gyerekeinket, hogy először teljesíteni kell, és csak utána várhatjuk a fizetést. Mi soha sem kaptunk ingyen semmit, és ezért nem zúgolódtunk, nekünk ez a természetes.
atila68
2013. október 26. 09:20
Őszintén kívánom ennek a kislánynak, hogy soha ne kelljen szembesülnie vele milyen szabadságban, és jólétben él, soha ne kelljen megtudnia milyen nélkülözni, és/vagy félni a hatalomtól.
Tündér_Lala
2013. október 26. 08:39
Kicsi lány ! Bizonyára elcsodálkozik, hogy miért nem hajlandók komolyan venni amit ír. Nos tegyen fel egy kérdést magának. Mint a HA-HA tagja, önök mások érdekeit maximálisan figyelembe véve alakították ki álláspontjukat vagy önös érdekeik határozták meg azt ? Hogyha erre őszintén válaszolt magának, akkor kritizálhat másokat.Ha az agresszív és kompromisszumképtelen nyomulásukat helytelennek látja, akkor emlegessen tolarenciát. Stb.,stb. Tudja ez így hiteltelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!