A Fidelitas kijátszotta a zsidókártyát Bajnai ellen

2013. október 21. 09:43

Montypythonos című, uszító weboldallal kampányol a Fidesz ifjúsági szervezete Bajnai Gordon ellen.

2013. október 21. 09:43
Szily László
Szily László
Cink

„A Gordon élete vuziálisan olyan, mint valami korszerű iskolai segédanyag töriórára, egy nagy idővonalon mászkálhatunk előre-hátra, megismerve Bajnai »Sátán« Gordon életének mindenféle állomásaival. Nem az a furcsa, hogy ezeken az állomásokon Bajnai furton furt csal, összeesküszik, kárt okoz és bajt kever, hiszen a weboldal ennek a bemutatására jött létre, és teljesen legitim dolog így látni hősünk politikai karrierjét. De a fiatal demokraták pont olyanok, mint a régi gusztustalan demokraták, és alpári stílusban ráncigálják a szégyenpadra Bajnai szüleit, a nőjét és »bebaszott nagybácsi az ebédlőasztalnál«-stílusban utalgatnak arra, hogy milyen zsidós a tempója. 

A legviccesebb azért az, hogy a Fidelitas még az alig burkolt antiszemita utalgatáshoz is hülye és műveletlen. A Ciprusi kalmár címmel a Velencei kalmárra utalnak, arra a darabja, amiben a szemét, pénzéhes zsidó Shylock egy font húst akar kivágni egy velencei fiatalember testéből, mert az nem adta meg a kölcsönt. Klasszikus tévedés mindazok körében, akik nem olvasták a darabot, azt képzelni, hogy a darab címszereplője a zsidó uzsorás. Pedig, szegény Fidelitas, a »velencei kalmár« az a pozitív főszereplő Antonio, nem pedig Bajnai Shylock. A tévesztést az okozza, hogy a kalmár szó mára enyhén pejoratív értelművé vált, pedig egyszerűen kereskedőt jelent, és ez Antonio foglalkozása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. október 21. 17:12
Az állampárt ificsapatától senki sem vár többet!
Monkey4you
2013. október 21. 16:49
Cink laca kijátszotta a zsidókártyát!!!
Vén Csataló
2013. október 21. 16:26
Látom Szilikém, csúnyán bebuktátok a bajai videót, szörnyen pregnánsan derült ki miféle utolsó radhtz gazemberek vagytok, úgyhogy gyorsan visszamenekülsz a legjobban fizető mocskolódásotokhoz: ezek itten zsidóznak kérem szépen. Röviden: Anyád, te hulladék. Na az zsidózott.
berzsian56
2013. október 21. 16:19
A "zsidókártyát" ti játszátok ki, hétről hétre, még akkor i, ha már sokan pici apró kiütéseket kapnak tőle. Rasszizmus, kirekesztés vau, vau , vau. Szerintem ez már régen gépről megy , csak bekapcsoljátok és szól a kórus. Arra azonban kiváncsi lennék, mikor halottad utoljára,hogy valakinek azt mondták: te büdös katolikus, vagy mocskos református. Mellesleg : ha zsidóság vallás , amint azt szajkózzátok, akkor , hogy lehet az antiszemizmus rasszizmus, hiszen a vallás nem faj. Talán az egyetlen vallás , ami etnikai jegyeket hordoz, és ezer méterről felismerhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!