Aki ledöntötte Hajdú Péter műanyag szobrát

2013. október 07. 22:33

A Hajdú Péter-jelenség megértése nélkül elképzelhetetlen a mai Magyarország megértése.

2013. október 07. 22:33
Seres László
Seres László
hvg.hu

„Ha tehát egy szép napon úgymond kiderül róla, a két lábon járó Crony Capitalismről, ami amúgy is igencsak kézenfekvő volt, hogy ti. politikai és személyes kapcsolatai egyengették karrierjét, üzleti sikereit, akkor a legtöbb, ami elvárható, az egy ironikusan eldünnyögött »nahát«, de tényleg ez a maximum. Fogalmam sincs, hogy Dömsödi Gábor miért erre épít üzleti modellt, arról meg pláne nem, hogyan lehet azzal a címmel együtt élni, hogy »Friderikusz és Hajdú serpája voltam«? Valószínűleg úgy, hogy ha valaki tíz évig végig szervilis egy műanyag szobor iránt, majd erőtlenül letaszítja, akkor onnantól a cím már mindegy. (…)

A Hajdú Péter-jelenség megértése nélkül elképzelhetetlen a mai Magyarország megértése. A főbb stációk: a kormányfő és nevelt lányának kreatív felhasználása. Az aggodalomtól mentes átlavírozás egy másik miniszterelnök felé (alá). A kormányfő-közeli potentátok közelségének keresése és sikeres megtalálása. A napi törleszkedés. A tehetségtelenség, a középszer kultuszának ápolása a bulvárban, ahogyan azt a másik oldalról egy sikeres miniszterelnök is teszi. A műsorkészítői és politikusi bulvárérdekek egymásra hangolása, a Kaminsky Fanni-féle recept alapján. A trafikmutyiba való beszállás kísérlete, majd a megalázó bukta után a mutyi védelme. A Facebookon a Coelho-generátor aktív használata (pl. »Amikor egy fáradt nap után hazaérsz, nem felejted, mi a boldogság és a szépség, mert ott van veled minden pillanatban«), de ez a legkisebb baj.

A legnagyobb baj az, hogy holnapután is lesz Frizbi. Meg azután.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. október 26. 13:49
Fő, hogy lehet (és kell) Orbánozni akkor is, amikor az MSZP miniszterelnökéről van szó, és amikor Bálint Antóniát azért dobja valaki, mert az jobbos, ő meg balos. stb, stb. HVG az új Blikk, csak ezt nem ismeri be. Úgy is kezelendő.
Le vörösök proletárok!
2013. október 24. 20:40
Az egyik médiageci, meg a másik.
balbako_
2013. október 15. 14:42
Fájdalom Seres ez a média szabadság, amit most lábbal tiporni igyekszik. Letiltsák? Ki? Milyen alapon?
HSL
2013. október 15. 14:41
rokonok c. besztszeller óta, ugyanaz a nóta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!