A cigányok, Tavares meg az Amnesty: kormánypárti őrület

2013. október 15. 18:53

A bábu ugyanis már a kezdettől fogva szürke volt, úgyhogy ha csak nem kis szürke marslakókat félt a Fidesz, akkor szó sem eshet rasszizmusról.

2013. október 15. 18:53
Pintér Bence
Alternatíva

A kormánypropaganda kiváló gyöngyszemei nyilván nem a pallérozott füleknek készülnek. Bővítsük a kört: a pártközlemények nagy része sem azoknak szól, akik össze tudják adni a kettőt meg a kettőt, és nem ötöt kapnak eredményként. A propaganda tehát általában buta, az érzelmekre játszik, és az esetek nagy többségében kevés egyezést mutat a valósággal.

A legújabb kormánypárti sláger az, hogy az Együtt-PM bajai szavazó-utaztatós játéka rasszista gyűlöletkeltés a cigányok ellen, mivel a fideszes bábuval egy barna figurát kell átkísérni az úton ahol el is üthetik őket a mindenféle kis autók. A Fidelitas már egyenesen az Amnesty Internationalt szólítja fel, hogy lépjen az ügyben. Farkas Flórián meg szegény Rui Tavarest. Ilyen eget rengető rasszista támadás évek óta nem történt az országban – gondolhatnánk – hacsak nem számítjuk az ötös számú párttagkönyvvel rendelkező Bayer Zsolt cikkét, amelyben állatoknak nevezte a cigányokat, és kiiktatásukra szólított fel.

Nos, a hír egyébként nem igaz. A félreértés onnan indult, hogy az Index feltehetőleg színtévesztő kollégája úgy döntött, hogy az a bábu barna, tehát cigányokról van szó. Meg is írta a cikket, ami után aztán csak úgy kapkodott a kormánypárti propaganda-gépezet. Ilyen hülyeséget ugyanis még egy végtelen energiacellára kötött Habony Árpád sem tudna előállítani 168 megfeszített, kemény munkaóra alatt. A bábu ugyanis már a kezdettől fogva szürke volt, úgyhogy ha csak nem kis szürke marslakókat félt a Fidesz, akkor szó sem eshet rasszizmusról.

Lehet tehát morbidnak tartani, hogy a játékban elüthetik a Fidesz-aktivistát, meg a szavazót, és ezután csak holttestük körberajzolt nyoma marad az úttesten, de azt mondani, hogy ennek – legalábbis vizuálisan – bármi köze lenne a bajai 32. választókerület cigányaihoz – na ez nettó hazugság. Persze el lehet sütni egyszer, sok őrültség elhangzik egy felfokozott intenzitású kampányban, de ráakaszkodni a témára, és annyira túltolni a hazugságon alapuló rasszista-biciklit, hogy már az Amnestyn, meg Rui Tavaresen követeljük a megfelelő lépéseket – nos ez már komoly túlzásnak tűnik.

Mondhatni: nevetséges. Vagy másképp: rettentő szomorú.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2013. október 16. 07:37
"A bábu ugyanis már a kezdettől fogva szürke volt, úgyhogy ha csak nem kis szürke marslakókat félt a Fidesz, akkor szó sem eshet rasszizmusról." Fekete fehér TV-n bizony, bizony a barna is szürke, Bencus
feketemacska
2013. október 15. 23:40
Magyarország megosztása kettészakadása feldarabolása a híres-nevezetes gengszterváltozás óta folyik igen nagy sikerrel. Ha ezen egyszer túljutunk,akkor kezdődhet egy emberszabású demokrácia építésének REMÉNYE.
Pinter68
2013. október 15. 23:00
A kormánypárti propaganda pont olyan, mint egy ivaréretté vált kutya. Mindenre rámászik, amiröl azt gondolja, hogy meg lehet dugni. És ebbéli igyekezetük valoban végtelenül szánalmas és méltatlan.
tetigi
2013. október 15. 20:27
Mondjuk ki a tuttit: ez az egész úgy faszság, ahogy van, kezdve a játék kiagyalásától a te kis bugyuta cikkecskédig, (oh, lángeszű Pintér Bence).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!