(Furmint és hárslevelű, 240 l, 7,5%, cukor 305 g/l, sav 11,7 g/l, cme 77,4 g/l)
O: Az aszúk marcipános-likőrös intenzitásával nő a Főbor fölé, műfajában viszont nagyon tiszta és friss. Törökméz és méhviasz az illatban, kóstolva olajos-savas-gyümölcsös hömpölygés, elképesztő hossz. Nem is borszerű, amiről elsősorban talán az alacsony alkohol tehet; általánosságban kételkedem ebben az irányban, de itt nem tudok mit kritizálni, maradéktalanul meggyőz. Döbbenetes édesség és olajosság mellett is képes egységes maradni. Talán inkább eszencia, mint aszú, de valami mesésen jó. 18
TM: 2 éve már mintaként is 20 pontos élményt nyújtott. A Furmint és a 2008-as évjárat újabb csodája! Mély, friss illat: főként kajszi, trópusi gyümölcsök, és jól kivehető narancs! A botritisz nem kér főszerepet, halkan kísér. Nagyon fiatal, amit egy aszúnál én soha nem szoktam sajnálni. Ízben hosszú, végtelen krémességű, miközben megnyerően gyümölcsös is. A 305 g/l maradékcukor bizony nem bújik el: határozottan jelen van, de számomra nem jelentett ez semmiféle diszharmóniát. Többen úgy érezték, a 12-es savak nem egészen nőttek föl a feladathoz, de ez a bor újabb fontos bizonyíték, hogy megértsük, mire képes természetes édes borokban Tokaj. Szédítő mélység, hihetetlen hossz és komplexitás, extrém beltartalom mellett. Ilyet csak egy aszúbor tud. Nyakunkon a négy éve várt aszúminőség: 2013 újabb lehetőség a határok feszegetésére. Mi is legyen…? 19”