Megbeszélte az ellenzék, hogy nem ekézik egymást a színpadon

2013. október 24. 14:31

Megegyezett a nyolc ellenzéki párt és szervezet abban, hogy nem fognak választási együttműködési kérdésekről beszélni a Műegyetem rakparton tartott október 23-i ünnepségen - derült ki az október 10-i egyeztetés memójából, amit Juhász Péter töltött fel a Facebookra.

2013. október 24. 14:31

Október 10-én  A szabadság összeköt című ellenzéki rendezvényen résztvevő nyolc párt és szervezet közösen állapodott meg arról, hogy nem fogják egymást, valamint az ellenzéki megegyezést kritizálni a színpadon - derült ki az Juhász Péter Facebookra feltöltött fényképéből. A fénykép alapján a szervezetek a következőben egyeztek meg: „ne egymást kritizáljuk, ne egymásnak üzengető ellenzéki politikusokat lássunk a színpadon, nyílt konfrontáció nem lehet a színpadon, ne beszéljünk választási együttműködési kérdésekről. Ezen kívül mindenki arról beszél, amiről szeretne”.

A rendezvényen aztán Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Kuncze Gábor is támadta a megállapodást kötő MSZP-t és Együtt-PM-et. A tömeg később az „összefogást” szó skandálásával nem hagyta szóhoz jutni Mesterházy Attila MSZP-elnököt.

A szöveges emlékeztetőben egy ajánlás is szerepel, mely szerint az „ellenzéki minimum” (szavazásra buzdítás, a „Fidesz-rezsim” elzavarása, a jogállami alapok visszaállítása) szövegbe építésének örülnének volna a szervezők. Juhász Péter bejegyzése szerint senki sem jelezte, hogy megváltoztatná a megállapodást. Az emlékeztetőt megkapta Fodor Gábor (Liberálisok), Harangozó Tamás (MSZP), Kuncze Gánor (SZPE), Mesterházy Attila (MSZP), Pusztai Erzsébet (MOMA), Schmuck Andor (SZOCDEMEK), Sebian-Petrovszki László (DK), Suha György (SZOCDEMEK),  Szabadai Viktor (Liberálisok), Ungár Klára (SZEMA), Wittinhghoff Tamás (SZPE).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. október 24. 20:54
Most hallottam A RÁDIÓban, hogy az MSZP beállt a rezsicsökkentés mögé, sőt törvényjavaslatot fog benyújtani ezzel kapcsolatosan. A dologban az a legérdekesebb, hogy egy olyan törvényről van szó amit a Gyurcsány (MSZP) kormány egyszer már figyelmen kívül hagyott.
Vegbela1968
2013. október 24. 19:29
Kedves Attila! Remélem, megértetted a tegnapi szép társadalmi interakció lényegét, ezt a verbális lófejet, melyet neked, akarom mondani Neked küldtem. Nem akartalak megbántani, gyalázat, amit Veled múveltem! De mondd csak, miből gondoltad, hogy ezzel a pártcsinovnyik ábrázatoddal, gondolatszegény, radiátor- vagy rezsómelegre szoruló "stílusoddal", egy kerületi KISZ-titkár fantáziavilágával valaha is nélkülözni tudsz engem. Engem, aki a szarból hoztam vissza a kormányzást, s most a szarhalomban is egy méterrel feletted lubickolok a matériában! Remélem, nem bántottalak meg, Attila! De lásd be, nélkülem nem megy! Én már kétszer leterítettem a Patást, de mit tudsz Te? Egy szar videót sem tudsz megfelelően felhasználni! Pedig emlékszel, hogyan kell a felvételeket manipulálni, hiszen én tanítottalak meg rá! Hát ennyit érek én? Szart, mint Bástya elvtárs? Hát nem láttad, te idióta, hogy a videó hamis? Na, Attila, hát ezért kérlek, sőt, familiárisaim követelik,hogy a Vadai Áginak, Gréczynek, meg persze nekem, befutó helyet biztosítsál a listán. Csak nem gondolod, hogy valami nyikhaj kis liberó pöcs kedvéért én háttérbe vonulok? Olyanokért, akik egy kurva űrlapot se tudnak kitölteni Békéscsabán, csak romkocsmákban szívják a kendert? Bízom benne, hogy a tegnapi figyelmeztetés hatni fog. Ha nem,kénytelen leszek nekilátni kampányolni, és felszántalak. Mert a Köztársaság mindennél többet ér! Barátsággal és republikánus üdvözolettel hajdani minisztered, miniszterelnököd és mentorod Feri PS: A Debreczeninek is kell egy hely, ne feledd. Tartozom neki a könyvért.
fogd a pénzt és kuss
2013. október 24. 19:28
szepa szema moma mama mami ... mia faxom ez? ??? :-)))))
nyugalmazott tanár
2013. október 24. 18:42
Jól van na! Böszme csak megmondta a tutit. Miért kell ezen kiakadni? Vagy itt diktatúra vaN A tömeg pedig hangot adott annak, hogy kit tart az egyetlen igaz és közös miniszterelnökjelöltnek, aki győzelemre viheti az ellenzéki összefogást. Inkáb ezen gondolkodjatok el csávókáim, ne szegény Fecót ekézzétek. Ő olyan édike!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!