„Az idei év nehéz. Jelen időben, hiszen még mindig tart a szüret. A klasszikus 19-re lapot húzni döntés vegyes eredményekkel zárul. Néhány ültetvényben minden küzdelmünk és türelmünk ellenére egyszerűen leállt az érés folyamata, tehát megállt a savcsökkenés és a cukortartalom növekedés. Ahol érett volt a szőlő, ott meg sok gondunk akadt az egészségi állapottal...
A fenti okfejtés főleg a későn érő fajtákra igaz, a korai fajták nagy része rendben volt.
Ha picit megfordítjuk, akkor elmondhatjuk, hogy persze a borászoknak semmi sem jó... Az elmúlt két évben az alacsony savak jelentették a kihívást, most meg a fordítottja...
Tipikusan az az évjárat, amikor a pincében is bőven akad tennivaló, játszani a maradék cukorral, házasításokkal, keresni az összhangot, harmóniát. Az az év, amikor nem tudni pontosan mi lesz belőle (a korábbi évek szerintem egyértelműbbek voltak). Lehet kissé vékonyka és savas borok készülnek, lehet, hogy szuper egyensúly mellett komoly intenzitással találkozunk majd. Meglátjuk, alakulunk, dolgozunk.”