Bírósági tárgyalások a héten

2013. október 27. 15:24

Semmi bajom azzal, hogy polgári engedetlenségként elkövetek valamit, és annak következményei vannak. Nekem azzal van bajom, hogy létezik egy biankó jogszabály.

2013. október 27. 15:24
Kopiás Attila Steve
Tumblr

Mindenesetre a bírói gyakorlat az, hogy ha a rendőr mond valamit, azt neked végre kell hajtanod gondolkodás nélkül. Elméletben az Rtv-ben szerepel olyan klauza, hogy »A rendőri intézkedés során annak jogszerűsége nem vonható kétségbe,kivéve, ha a jogszerűtlenség mérlegelés nélkül, kétséget kizáróan megállapítható«, de nem tudok olyan ügyről, ahol ez felmentő ok lett volna, több olyanról viszont igen, ahol az intézkedés jogszerűtlenségétől és annak egyértelműségétől függetlenül elmarasztalás született. (...)

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a konkrét büntetések miatt sír a szám, nyilván nem.Semmi bajom azzal, hogy polgári engedetlenségként elkövetek valamit, és annak következményei vannak. Nekem azzal van bajom, hogy létezik egy biankó jogszabály, ami a gyakorlatban úgy működik, hogy bármilyen rendőr bármilyen esetben bármit mond, ha ez nem intézkedés közben (amik az Rtv-ben tételesen fel vannak sorolva) és/vagy nem jogszerűen történik, és/vagy nem hangzanak el a törvényben előírt felszólítások (ahonnan egyáltalán tudnád, hogy mi van) és egyébként nem követtél el semmilyen más szabálysértést stb stb, akkor is szabálysértést követsz el, ha nem ugrasz azonnal a rendőr utasítására, ami totális nonszensz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
James
2014. március 17. 23:43
Kíváncsi vagyok, hogy esetleg az USA-ban, hogy megy ez. Ott is visszaszólnak a rendőrnek és kétségbe vonják-e azt, amit mond, vagy kér? Nem tudom, csak kérdezem.
kulakman
2013. október 30. 11:06
Tudod fiam én is rühelltem őket valamikor ,de most az én pénzemért az én családomat meg az én vagyontárgyaimat védik és ezt szoktam is velük közölni!!
nyugalmazott tanár
2013. október 29. 19:30
A maga örökös rühelléseinek semmi köze a valósághoz. Csípőből ered... De genere.
puszika
2013. október 29. 18:57
T. Hufnágel Steve! Talán csak nem keveredett valami rendőri intézkedésbe? Netán már bírói szakban van? Még valami elmarasztalás is várható? Ez a pech!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!