A gondoskodó állam

2013. október 11. 20:23

Az országgyűlési törvény hivatkozott részének hatályos szövegében, amely valóban felsorolja, mi minden nem lehet egy képviselő, a panasztestületnek nyoma sincs.

2013. október 11. 20:23
Domány András
Komment.hu

„Egy friss törvényjavaslat mutatja, hogy a jövendő exképviselők álláskeresése során a kicsit is megbecsülik. A belügyminiszter pár napja tett javaslatot: töröljék a rendőrségi törvényből a Független Rendészeti Panasztestületre (FRPT) vonatkozó egyik szabályt. Pintér Sándor indoklása így szól: »Tekintettel az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény képviselői összeférhetetlenségről szóló rendelkezéseire, országgyűlési képviselő nem lehet a testület tagja, ezért ennek az Rtv.-ben való rögzítése szükségtelen. A javaslat megteremti az összhangot az Országgyűlésről szóló és a Rendőrségről szóló törvény között.« Tehát pusztán egy fölösleges ismétlést szüntetnek meg, szóra sem érdemes.

Csakhogy az országgyűlési törvény hivatkozott részének hatályos szövegében, amely valóban felsorolja, mi minden nem lehet egy képviselő, a panasztestületnek nyoma sincs. A választások után már sokkal egyszerűbben úgy fog szólni a szöveg, hogy »minden más állami, önkormányzati és gazdasági tisztséggel vagy megbízatással« összeférhetetlen a képviselőség, és kicsit erőltetetten talán a FRPT is nevezhető állami szervnek, de ez természetesen csak azokra fog vonatkozni, akik benn maradnak az Országgyűlésben. A rendőrségi törvényből törölni javasolt mondat viszont így szól: »Nem választható meg a testület tagjává az, aki a megválasztás időpontjában vagy az azt megelőző két évben országgyűlési képviselő«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diner Man
2013. október 11. 22:26
Bravissimo! Mandikának megint sikerült órákra főhelyre tenni egy régi szigorúan titkos tiszt hazug ömlengéseit. Miért nem mondjátok ki nyíltan, hogy bármit megtesztek, csak fizessenek?
kjkj945
2013. október 11. 21:13
rosenfeld és czermanik gondoskodó állama elég volt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!