Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nyílt levél a válogatottnak

2013. október 14. 15:12

Nem az a baj, hogy kikaptatok. Az a baj, ahogy kikaptatok. Takarodjatok, mert ti vagytok a szégyen maga.

2013. október 14. 15:12
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Nem az a baj, hogy kikaptatok. Az a baj, ahogy kikaptatok. Bukarestben is, Hollandiában is. Erre nincs mentség, és nincsen magyarázat. Nincsen többé semmiféle magyarázat és mentegetőzés. Takarodjatok.

Takarodjatok, mert ti vagytok a szégyen maga. S ez önmagában még senkit sem érdekelne. De ti akárhová mentek, mindenhol szégyent hoztok a hazátokra, és megaláztok mindannyiunkat.

Néztem azt a nyolcat, amit kaptatok. Néztem a »meccset«, és nem tudtam eldönteni, hogy tizenegy becstelen disznó van a pályán, vagy tizenegy képességtelen, mozgássérült szerencsétlen. S mindjárt megkövetem a mozgássérülteket, akik méltósággal és becsülettel viselik a rájuk mért sorsot, és helytállnak a saját helyükön. Ti nem álltok helyt soha, sehol. És ebből vagytok milliomosok.

Takarodjatok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 15. 07:40
Még a pedagógustól sem fogadjuk el azt az önfelmentő magyarázkodást, hogy "ezektől a kölyköktől mit várhatnék?" Ráadásul az edző maga választja meg a játékosait, szemben a tanárral. Nem a játékosokkal van a baj, szerintem, hanem a sportvezetőkkel és edzőkkel. Olyan mértékű ez a hamis útra tévedés, hogy nem lesz könnyű kiheverni. Pénzek, nagy pénzek és érdekek, vélt előjogok és pofátlan követelőzések, indokolhatatlan jogosultságok torzítják, a sport igaz és ígérgetésekkel nem pótolható kemény útjait.
jebuzita
2013. október 15. 07:24
Ez már túlmegy minden határon. Szeretem Bayert, de mindenhez nem lehet érteni: irodalom, újságírás, politika, Fidesz, foci. Pont az ilyen jelenségek miatt tart itt az ország (foci). A megmondók nem értenek mondásaikhoz. Ismerhetjük Zsolt alkatát, életében talán kétszer rúgott labdába, amikor kigurult a játszótérrről és szóltak neki rúgja vissza...
Tulipánfa
2013. október 15. 00:10
Ezt az értelmes kritika nélküli, esztelen fröcskölést vissza kell utasítani. A szerző életútját ismerjük. Először önkritikával kellene élnie, majd nagy kezdő sebességgel távoznia kellene a közéletből.
persephone
2013. október 14. 23:05
bayer zsolt nyílt levele mindennél ékesebben mutatja, hogy a pártja által képviselt rendszerben egy csöppnyi szeretet, illetve emberség nem szorult. Háború ez, pedig élhetnénk békében. "Takarodjatok" Remélem, lesz idő, amikor nem ő üvölti ezt, hanem ő és társai kapják majd az arcukba. Nem kétlem, lesz ilyen idő és azt sem titkolom, örömmel, megkönnyebbüléssel fogadom majd. Sajnos esetükben a tét nem oly csekély, mint a válogatott esetében. bayer zsolt és társai ugyanis az emberi tartalékokat emésztik fel éppen ezzel a viselkedésükkel. Undorító
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!