Kampánytempó

2013. október 11. 13:51

Ha a baloldal kampányol, akkor harci üzemmódban tolják. Olyankor legnagyobb hülyeségek is kritikátlanul mehetnek.

2013. október 11. 13:51
B. Boogieman
Tutiblog

De mi a különbség a »csendes bizonytalan« baloldali és a „hergelt biztos« élcsapat között? A hergelt baloldali olyan, mint egy Zambó Jimmy rajongó. Az ilyen fanatikus, aki rááll egy adott dologra, és nem bír leszakadni róla. Már-már mániákus. Mint mondjuk a tuti stábjának nagy kedvence, Kálmán C. Sárgaszőr, a hisztiző liberális értelmisi prototípusa. Aki legutóbb közölte, hogy a fészről törli az összes olyan ismerősét is, aki ismeri L. Simán Lászlót. Vagy ismer olyat, aki ismeri (igen, tényleg nevetséges). Bár a fene se tudja, mi miatt rágott be ennyire egy háttérbe vonult fideszestől, de ez legyen az ő problémája. Neki a »jobboldal« a Sátán maga, és csak az lehet szép és jó, ami a vörös ötven árnyalatának egyike. A hőbörgő baloldal képviselői gyártják a netes blogoknak a mémeket, és trollkodják szét a tutifész posztjait, jelentgetik fel, meg végzik a hőbörgős munkát azzal, hogy mindenhol elvetik a viszály csíráit. Hozzájuk csatlakoznak az Index és 444 gyakornok újságírótanoncai, meg a szabótimcsik, akiknek a kávéfőzés melletti feladata a virtuális térben is tolni az éhezőgyerekes polpulista szart.

»csendes bizonytalannak« ha azt mondja az ember, »nézd ezt a barmot«, hamar ő is arra a következtetésre jut, mint mi, csak épp egy a bibi: ő nem nézi a barmot. Rá se tojik. Mi nézzük ezt a barmot, olvassuk, pörgünk rajta. Az SZTK-ban csücsülő, trolin utazó »nép« bizony szarik rá is, meg a Magyar Narancsra és a benne hisztiző ballibekre, ahogy a reziscsökkentésre, ’56-ra, a nemzeti ethoszra, és ezekre a dolgokra is. A végül az egység útjára lépő baloldal azonban ennek a közönségnek húzza a nótát, aki ugye »felületes szemlélő« ezért nem érti a számot, csak dúdolja, mert »sokat tolják a rádióban«. Nem szereti az X faktort, de nézi, mert szombat este ez megy a tévében. Ugyanígy nem szereti Mesterházyt, Bajnait, de rászavaz, mert most épp ők mentik meg a demokráciát, és demokráciamentés négyévente a program.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. október 11. 18:37
Orbanisztán léte hozza a pusztulását is.
Fülig Jimmy
2013. október 11. 16:50
Ennek a bértollnoknak is jót tenne egy összetekert hetiválasz az ánuszába jól feltolva.
Antigoné
2013. október 11. 16:34
A bajai ügyben pl. egyik oldal sem vethet a másik szemére semmit. Mindkettő durva és alpári. Jó lenne jövőre elfelejteni az ilyen módszereket.
mustarharmas
2013. október 11. 15:19
Az index csúsztatós aljasságai, szándékoltan rosszíndulatú ferdítései is megérnének egy szösszenetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!