Nemmegszorító csomagolás

2013. szeptember 19. 07:35

E pluszt természetesen nem háríthatják át a vásárlókra, ahogyan cég még soha nem is tette „nemmegszorítás” dolgában.

2013. szeptember 19. 07:35
Veress Jenő
Népszava

30 forint lenne tehát a betétdíj, legyen az boros-, sörös-, ásványvizes palack, joghurtos plasztikpohár. Ezzel kevesebb szemét, de sokkal több pénz keringene a gazdaságban - ígéri Illés Zoltán, a lelkileg legkiegyensúlyozottabb államtitkár. És részben igaz!

Aki eddig joghurtot vett, majd felével-harmadával többet fizet, de sosem fogja visszavinni. Túl kicsi ugyanis pszichológiailag. Ráadásul gazdaságosan sem gyűjthető, mert ahány, annyiféle méretű, formájú, űrtartalmú. Amúgy meg képzeljük el a kisközértet, ahol a közmunkabéres alig látszik ki a göngyöleghalomból, miközben számol, és számol...

Megvesszük drágábban - ha megvesszük -, de kikukázzuk, mert minden erre szorít minket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmicica
2013. szeptember 19. 16:53
Ötletnek nem rossz, de akkor mi lesz a szelektív gyűjtővel, ami nem kis pénzbe került?
atila68
2013. szeptember 19. 12:47
"Aki eddig joghurtot vett, majd felével-harmadával többet fizet, de sosem fogja visszavinni." Hazudta Veress Jenő. Figyu! Engem a szüleim - többek közt - azzal motiváltak megbecsülni amim van - lehet téged nem -, hogy nekem kellett gyűjteni a visszaválthatót otthon, és - lehet neked meglepő - visszavinni. Ebből tellett fagyira jégkrémre sportszeletre és mákostésztára a helyi önkiszolgálóban. Lehet te nem emlékszel erre, de én igen. Egy undorító pöcs vagy.
venin
2013. szeptember 19. 09:41
ez egy faszfej tahó, fogalma sincs miről ír,-de azt legalább a maximális rosszindulattal teszi!!
Krupp Skya
2013. szeptember 19. 09:07
Jenő most ébredtél a mesterséges MSZP-s kómából?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!