„Árja” vágta

2013. szeptember 19. 17:54

Nem indulhat a Székely Vágta győztese Budapesten, mert nem bizonyítható, hogy lova biztosan nem angol telivér-e.

2013. szeptember 19. 17:54
Veress Jenő
Népszava

Nem tudom, hogy csak bennem kelt-e rossz érzést e hír? Tudniillik, hogy a vágtázóknak azt kell elsősorban igazolniuk, hogy a »versenyző« mi nem! (Most még csak a ló esetében...) Egy régi történeti munkában olvastam egy, a hitleri Németországban kiadott fajvédő rendeletet, mely szerint a falusi zsidó tehenét nem szabad pároztatni »árja« bikával. Hát ez jutott eszembe erről a szabályzatról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. szeptember 20. 08:24
Na jó, ez már nem csak hülyeség, ez már az idiótaság csimborasszója.
StG
2013. szeptember 20. 08:19
"Hát ez jutott eszembe erről a szabályzatról" Akárcsak Móricka, neki is mindenről ugyanaz jut az eszébe. Azért félelmetes, amikor az újságírói butaság szorgalommal párosul. Komolyan, minden előítélet nélkül kíváncsi lennék, hogyan születnek ezek az agitprop cikkek akár a Népszavánál, akár mondjuk a Magyar Nemzetnél. Tényleg ennyire gonoszak? Vagy tényleg ennyi a szellemi kapacitásuk? A konkrét téma kapcsán: Anno az első vágtákon az volt a szabály, hogy galopplovak (kb. 100%-ban angol telivérek) csak bizonyos szint alatt indulhatnak. Ennek az lett az eredménye, hogy a galoppverseny állományának gyengébbjei átköltöztek a Hősök terére és még így is messze verték az átlag lovakat. Ugye a verseny keretmeséje az, hogy a szegény legény egy szem pejlovával felmegy a nagyvárosba és ott dicsőséget szerez kicsiny falujának. (Ez amúgy szerintem teljesen rendben van). Mivel a lovak és lovasok jelentős részének nem sok köze volt ahhoz a településhez, aminek a színében indultak, így már előző évben is kizárták az atv-ket és néhány más, galoppverseny szempontjából genetikailag jobb fajtát. Az viszont egy jó kérdés, hogy a székely vágtán ugyan mi a francnak engedték indulni a lovat.
GV0917
2013. szeptember 20. 08:15
Jenő, a baj vegyen elő! "..olvastam egy történelmi munkában"... és itt jön az orbitális marhaságod! Én nem történelmi munkában, hanem a Népszava nevű lapban olvastam egy Veres jenő nevű sültbolond újságíró tollából ezt a marhaságot! Te még attól a Kőagy elvtárstól is hülyébb vagy, aki azt sugallta "egy történelmi munkában", hogy Zrínyi Miklóst, aköltőt és hadvezért egy -a bécsi udvar által felbérelt rasszista vadkan ölte meg! (Azért rasszista, mert törököt nem ölt, ugyanis azoknak nem volt szabad rájuk vadászi ,mert "tisztátalan állat a sertés". Ismerős mi? Egyébként az állattenyésztés egy szakma! ne üsd bele az orrod, mert óriási marhaságokat fogsz mondani!Ez legalább olyan marhaság, mint amikor egy szovjet filmet minden nagy moziban provokálnak, mert magyarra van vulkanizálva!
=nessuno=
2013. szeptember 20. 00:09
A Székely Vágtán miért indulhatott? Gondolom, ugyanazok a feltételek kellenének hogy legyenek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!