Befuccsolt összefogás

2013. szeptember 11. 16:54

Érdekesebb a szocialista pártelnök helyzetét értékelni. Alighanem ő jött ki az ellenzéki tárgyalásokból a legjobban.

2013. szeptember 11. 16:54
Veisz Márton
Nézőpontok

„Az egyedüli rivális az MSZP számára az Együtt 2014 maradt. Ők azonban két komoly nehézséggel is szembe kell, hogy nézzenek, ami komoly versenyhátrányt jelenthet. Egyfelől rendkívül heterogén a társaság, akiket nehéz lesz egyben tartani egy esetleges csalódást keltő választási szereplés után. A másik hátrány pedig maga Bajnai, akinek kérdéses a motivációja és az alkalmassága is. Az exkormányfő nem erre a szerepre készült, nem emiatt tért vissza tavaly októberben, pedig mostanra a kormányfői pozíció rendkívül messzinek tűnik számára. Emellett vezetői alkalmasságát sem tudta meggyőzően bizonyítani, sem a tárgyalások során, s főleg nem politikusként szónokolva.

Így végső soron a szocialisták megőrizték vezető pozíciójukat. Persze a számításból hiba lenne kihagyni a Jobbikot vagy az LMP-t, de az ellenzéki térfél jelenleg mindenképp az MSZP-nek kedvez. A kormányzó Fidesz pedig egy fragmentált ellenzékkel nézhet szembe, akik leginkább egymással lehetnek majd elfoglalva a kampány során.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2013. szeptember 11. 21:17
Sztálin is előbb kinyíratta a konkurenciát , aztán átvette a hatalmat . Meseházinak csak követnie kell a tömeggyilkost ! A bolsi recept megvan .
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 11. 18:18
jav.:hataloméhség
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 11. 18:17
Hát elég vegyes társaság az biztos.Hogy az mszp a DK val,Gyurcsánnyal nem akar összefogni azt megértem.Szerintem Gyurcsány nagyon megosztó ember,valószínüleg nem tenne jót az mszpnek. A mesterházy-Bajnai csata meg egy picit olyan hataloméhesség-ízű.Na majd meglátjuk mi alakul belőlük.
balbako_
2013. szeptember 11. 17:58
Miután teli pofával hirdették az összefogást, mint egyetlen alternatívát ehhez képest ez a győzelmi jelentés hasonlít a többihez (nem 2/3-al nyert a Fidesz, mert a távollevők nem őket akarták stb.). Sekély e kéj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!