Vezessük be a kormányzati és képviselői szociális kártyát!

2013. szeptember 01. 17:23

A szociális kártyától nem lesznek jobban nyomon követhetőek a támogatások vagy hatékonyabbak a költések, mindössze a már így is nyomorban élők kriminalizálása lesz „hatékonyabb”.

2013. szeptember 01. 17:23
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Szabó Tímea blogja

A szociális kártya tehát nem csak értelmetlen és káros, de másodrendű állampolgárokat hoz létre, miközben a fideszes képviselők a parlament Vadásztermében dőzsölnek. De Magyarországon nem lesznek másodrendű állampolgárok – a törvény mindenkire vonatkozik.

Ha a kormányt és a kormánypárti képviselőket ennyire frusztrálja, hogy a szegények mire költik a közpénzeket, azt javaslom, hogy fogadjunk el egy új törvényjavaslatot a Nemzeti Országgyűlési és Kormányzati Képviselői Kártya Rendszerének (NOKKKR) bevezetésére. Ennek értelmében a kormánytagok, illetve a kormánypárti országgyűlési képviselők fizetését e kártyára kapnák, és abból csak élelmiszerek és tisztálkodási szerek egy meghatározott körét lehetne megvenni, csak és kizárólag helyi kisvállalkozóknál. A többit a gyermekek iskoláztatására lehetne csak elkölteni. A hónap végén fennmaradt összeget pedig jótékony célokra kelljen fordítani. Ebben az esetben nyílván Lázár János képviselő úr sem tudna több 14 millió Ft-ot érő luxusautót vásárolni, de valószínűleg a havi 2 milliót kereső Mihalovics Péter, Navracsics Tibor jelenlegi kabinetfőnöke sem tudott volna annyi pénzt összespórolni tavaly, hogy megvehesse XII. kerületi 120 négyzetméteres lakását. Kedves kormánytagok, kedves fideszes képviselőtársaim, mit szólnak a javaslatomhoz?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2013. szeptember 02. 05:42
tégrd kivezetnélek,ne mondjam meg,hogy hava
Taxin
2013. szeptember 01. 23:03
Jól lelaktak három év alatt, baszod.
blackhorse
2013. szeptember 01. 22:38
Timi nézzél tükörbe!Semmivel nem vagytok jobbak,mint a szadesz,akiknek a megélhetési bűnözést köszönhettük 2010-ig!Gerinctelen hatalomvágyóként,azt gondolom jogod sem lenne megszólalni,mást bírálni.remélem jövőre eltüntök a süllyesztőben.A szociális kártyával bizony,hogy jobban nyomon lehet követni,hogy vannak sokan ebben az országban,akik különböző címen és különböző önkormányzatoknál vesznek fel pénzeket.Mi a gond azzal,ha ezt összefésülik?Jössz ezzel a demagóg dumával,hogy a M.Peti mennyit keres.Te mennyit kereselés hol laksz?Irigységre építesz,ami ebben a népben benne van,sajnos.Nem változott a véleményem,hülye p@csa voltál és vagy,ez nem poolitika,hanem uszítás!
Jason Bourne
2013. szeptember 01. 20:20
Meg hát a trafikokban se' fogadják el a szoc.kártyát. Hogy vesznek így cigit szegény kátrányos helyzetûek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!