A ledöntött szimbólumok kora lejárt

2013. szeptember 30. 11:17

A szobordöntés rossz ómen, sötét napokat idéz, és azt sugallja, hogy csak erőszakkal lehet a hatalmat megszerezni. Ez pedig nem lehet igaz Európában, a XXI. században.

2013. szeptember 30. 11:17
Schmuck Andor
Facebook

„A döntés a fülkében születik, nem a szobrok talapzatánál

Magyarország társadalmi, gazdasági állapota tragikus, kormányváltásra van szükség!

A demokratikus ellenzék közös felelőssége és feladata, hogy 2014 tavaszán leváltsa Orbán Viktor kormányát és helyreállítsa a jogállamiságot. Ennek a történelmi feladatnak sokféle módszere, de csak egyféle eszköze lehet, az pedig nem a szobordöntés, hanem a választás.

A durvaság sehova sem vezet, a ledöntött szimbólumok kora lejárt.

A Magyar Szociáldemokraták Pártja megérti az Együtt-PM Szövetség politikai céljait, de nem tud azonosulni azokkal az agresszív, a demokratikus normákat semmibe vevő, a radikalizmust utcai feszültségkeltéssel azonosító politikai eszközökkel, hiszen ami ma még csak jelképes szobordöntés, az holnap már utcai gyújtogatást szülhet.

A szobordöntés rossz ómen, sötét napokat idéz, és azt sugallja, hogy csak erőszakkal lehet a hatalmat megszerezni. Ez pedig nem lehet igaz Európában, a XXI. században.

A szobordöntögetés sehova nem vezet, csak a média által gerjeszett Magyarország-kép sérül külföldön.

A szobordöntés egyenes út, követendő minta a fenyegető, utcai politizáláshoz. Aki ma kezdeményez, holnap áldozat. Nem akarunk erőszakot, nem akarunk látni festékkel leöntött, fűrésszel megcsonkított köztéri szobrokat, füstölgő középületeket, égő autókat. Sem most, sem máskor.

A szociáldemokraták kérik a kormányváltó erőket, hogy minden fórumon hallassák hangjukat, de ne emeljék az agresszióval elérhető cselekvések politikai tétjét. Céljaink eléréséhez nem ellenségekkel, hanem ellenfelekkel kell megküzdenünk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. szeptember 30. 18:45
Ez az akció 1919-et idézi. a patkányokat. A különbség csak annyi, hogy még nem gyilkolnak. de ami késik....
Szorgos Lajhár
2013. szeptember 30. 16:56
Nyugi Andorka, a te szobrodat senki sem akarja ledönteni. Egyébként MIBŐL ÉLSZ???
tatka46
2013. szeptember 30. 14:30
Ok a szobor döntés nem jó, a libázás sunnyogva az jó? Ne legyen szobor döntés ne legyen libázás se, ok? Nem mi jobbosok, amit szabad a csőcseléknek(libázás) azt nem szabad a baloldalnak.
qccqccqcc
2013. szeptember 30. 13:20
Nyugodj meg, dagi, mint kiderült, Bajnai ott sem volt, baszd meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!