A legfőbbkefe tulajdona

2013. szeptember 26. 10:38

Mostantól a kilomizott tárgyak, foteltől szekrényajtóig, gáztűzhelytől öreg bőröndig a kitevés pillanatától az FKF tulajdonát képezik. Igen, nem vicc.

2013. szeptember 26. 10:38
Parti Nagy Lajos
FN24

„Mostantól a kilomizott tárgyak, foteltől szekrényajtóig, gáztűzhelytől öreg bőröndig a kitevés pillanatától a Főkefe FKF Zrt. tulajdonát képezik. Igen, nem  vicc. Vége az éji motozásnak, kosznak, zajnak, az üzletszerű begyűjtők nem gyűjthetnek be többé. Fémgyűjtők, papírgyűjtők, a társadalom üzletszerű számkivetettjei. Szegény emberek, na. Hogy kihasználja őket jónéhány cápa?  Akkor talán a cápákat kéne büntetni, persze zsengébb korukban, mielőtt betollasodnak az ájtatos rendeletalkotók közé. Ha a mondott szegények rendszerszerű haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követik el a bűncselekményüket, s a Főkefe FKF Zrt. kára több, mint 50000 forint, a büntetés akár két év börtön is lehet. Kisebb értékre csak lopás, de ha ön, kedves olvasó, elvisz egy könyvet, egy törött széket, titokzatos bőröndöt, az csupán szabálysértés, előpattan egy egyenruhás altiszt, és ön meg lesz büntetve. Hát ezentúl majd nem visz el, csak a szél motozza a kupacokat, aztán jönnek az autók, ledarálnak, amit érnek, lomizottat, lomizót.  Hisz minden a Legfőbbkefe tulajdona, s addig jó, míg a tárgyak kihelyezése, horribile birtoklása nem számít bűncselekménynek.”

(Eredetileg az írásban az FKF Zrt. helyett – tévesen – a Főkefe neve szerepelt, ami egy másik fővárosi cég. A hibáért elnézést kérünk.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2013. szeptember 26. 15:56
Tökre igazad van Lajos, Főkefe egyetlen feladata,hogy Demszky adriai villáját építse!
Nemzeti Mutyikos
2013. szeptember 26. 14:44
draga fidesz ignacok! addig szoritjatok sarokba a melyszegenysegbe eloket amig elpattan naluk a hur es a beleitekbol fognak taplalkozni az eg madarai a pasareti uti kukaitok mellett!
PGuszti
2013. szeptember 26. 14:37
Németországban már régóta így van, nem csak a lomtalanításkor kirakott dolgokra vonatkozik, hanem a háztartási szemétre is.
kaktuszvirág
2013. szeptember 26. 13:42
Ez a Parti Nagy nem csak tehetségtelen író,de még ráadásul hülye és rosszindulatú is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!