Magyar Hajnal – szakad a széljobb?

2013. szeptember 29. 10:39

A görög neonáci párt, az Arany Hajnal mintájára alakult mozgalom máris maga mögött tudhatja a nemzeti radikális oldal legszélsőségesebb csoportjait.

2013. szeptember 29. 10:39
Papp Gergő
Policity
„A párt radikalizmusa miatt távozó Pősze Lajos szerint a Jobbikon belül úgynevezett »hordák« vannak, a formált, tagolt radikális jobboldal pedig nem létezik. Állítja, Vona Gábor pártelnök már csak figyeli a párton belül zajló folyamatokat, és a valódi irányítás Szabó Gábor pártigazgató, valamint (»egy másfajta erőtérben, másfajta csoportokra támaszkodva«) Novák Előd kezében van.

Ha Vona valóban csak báb, akkor egyelőre »jó báb«, kifelé remekül tudja megjeleníteni a párt egységességét, és többnyire elfogadható a középről (akár balról) és a jobbszélről érkező szavazóknak is.

Ebben a nem túl stabil helyzetben kelthet még nagyobb zavart a kizárt Lenhardt által alapított Magyar Hajnal, pláne, ha később párttá is alakul. A görög neonáci párt, az Arany Hajnal mintájára alakult mozgalom máris maga mögött tudhatja a nemzeti radikális oldal legszélsőségesebb csoportjait. A magyarhajnal.com egyszavas mottója a »Bomlasztunk«, a Mit akarunk? menüpont alatt pedig egyelőre annyit árulnak el, hogy »Hamarosan meglátjuk«. A honlapon az antiszemita és cigányellenes cikkek mellett Jobbik-ellenes írások is szép számmal jelennek meg, a híreket olvasgatva már-már úgy tűnhet, hogy a Jobbik is hasonló közellenség a valódi szélsőjobb szemében. A Magyar Hajnal néhány cikk tanúsága szerint a Jobbikhoz közeli Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal is kezdi »körbeudvarolni« egymást, a HVIM esetleges oldalváltása pedig a többi radikális szervezetet is hasonló lépésre késztetheti.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. szeptember 29. 21:00
2014-ben követik a csirkepista bácsi pártját...
várúr
2013. szeptember 29. 19:03
Jóember. Vona eleinte Pőszét nevezte a Jobbik "közgazdasági csodacsatárának". Szegedit "a párt öklének" nevezte (szó szerint). A Barikád Lenhardt pilisi székelykapuján ájuldozott. Folytathatnám, de mi a fenének győzködjelek? Tán egy (egyetlenegy) időközi választást kéne nyerni. Akkor Vona megismételhetné felülmúlhatatlan ostoba mondatát: "A magyar nép többsége jobbikos, csak még nem tud róla".
várúr
2013. szeptember 29. 18:39
Pősze, Szegedi, Lenhardt, stb. a Jobbik sztárjai voltak. Ahogy Zagyva Gyula és páran mások. A párt évek óta az időközi választások harmadik-negyedik helyén tanyázik. Ehhez képest helyi csápolói óriási arcot tátanak. Értem, magukat biztatják, csak hát ez kevés, mint brummogás a maci sajtban.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 29. 13:45
Magyar Hajnal – szakad a széljobb? Vagy gyarapodik? Nekem semilyen szélsőség nem hiámnyzik, de a hazai baloldal kirekesztő, szélsőséges fasisztoid politizálása kifejezetten táptalaja az szélsőséges ellensúly képződésének. Kiváncsi vagyok, ki nevet a végén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!